Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Tabăra gratuită de limba engleză, ediţia 2017
În perioada 9-10 decembrie, 15 elevi ai Şcolii Profesionale Dumbrăviţa (Costin Andrei, Vari Ioana, Cetăţan Melissa, Dobrican Ciprian - cls. a VII-a; Demian Georgiana, Cerneştean Dumitru, Maria Cânţa, Pop Cristian, Făt Fabio, Lupan Ioana, Chiver Anemona, George Marina , Rus Andreea, Tămaş Maria - cls. a VIII-a; Răzvan Florin Nichita - cls. a IX-a) au participat la tabăra de limba engleză organizată de UAC Europe şi Asociaţia NEMUS.
Elevii participanţi au fost selectaţi în urma unui concurs de eseuri pe tema „My Favourite Job” de către doamna prof. Alina Sajerli.
Doamnele profesoare Sabău Diana şi Sajerli Alina au însoţit elevii în staţiunea Cavnic. Vila 1 Superski i-a găzduit cu căldură într-un peisaj montan de basm, restaurantul hotelului Superski a oferit mesele gustoase, iar Sala de conferinţe a fost locaţia propice pentru derularea activităţilor.
Tabăra s-a desfăşurat în două etape. În prima zi, în 9 decembrie, d-na prof. Oana Teremtuş a susţinut activităţi recreative în limba engleză, în cadrul cărora elevii au fost provocaţi să se prezinte, să mimeze şi să cânte colinzi în limba engleză. După o pauză de masă, d-na prof. Oana i-a provocat pe elevi la o căutare de indicii (Scavanger Hunt) savurată la maxim de participanţi. Apoi, „Survivor Challenge” i-a antrenat într-un alt concurs pe echipe extrem de reuşit, care a oferit concurenţilor o doză de adrenalină memorabilă. În continuare, spiritele încinse s-au temperat la o activitate de reading cu ajutorul unui powerpoit cu tematica „Frozen” şi în final, fulgi de nea confecţionaţi din hârtie au încununat ziua fructuoasă. Jocurile au fost la mare rang după masa de seară. Remmy, Cruce, Trompi, Dobble, Uno, Kems, Poker pe bomboane, «Minţi», Şeptic şi tenis de masă cu papucul au captat atenţia tuturor.
În data de 10 decembrie, d-na psiholog Liana Covaciu a antrenat elevii în dezbateri pe tema comunicării asertive, ilustrată apoi printr-un filmuleţ educativ şi consolidată cu ajutorul unor fişe de lucru aplicative. O binevenită activitate de orientare profesională a pus în lumină trăsăturile de personalitate şi abilităţile fiecărui elev. Copiii au dovedit spirit de echipă şi implicare.
Activităţile de dezvoltare personală au fost finalizate cu jocuri de teambuilding care au făcut deliciul elevilor.