• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iulie , 2012

Tabăra foto la Dumbrăviţa

În perioada 9-13 iulie, UAC Europe a organizat un eveniment educativ, recreativ şi, totodată, artistic pentru elevii din Dumbrăviţa: o tabără FOTO, cu tema „Comunitatea mea”. Timp de o săptămână, sub îndrumarea fotografului de renume internaţional, Silviu Gheţie, şi a fotografului specializat pe evenimente, Lia Gheorghe, elevii au putut să imortalizeze peisajele, oamenii, monumentele din comuna lor. Cele mai bune fotografii vor fi expuse în cadrul unei expoziţii şi vor fi dăruite primăriei, şcolii şi căminului cultural. Iar cel mai bun fotograf din comună va fi recompensat cu un aparat foto.

 
 

Cuvântul fotografie are originea de la două cuvinte, provenite din limba greacă: fotos, care se traduce ca lumină, şi grafein, care se traduce ca desen, scris. Literalmente se poate traduce prin „a picta cu lumină”.

Luni dimineaţa, la ora 8,30, aproximativ 10 elevi din comuna Dumbrăviţa au răspuns invitaţiei de a participa gratuit la o tabără de fotografie de 5 zile, organizată de Universal Alloy Corporation. Singura condiţie de participare a fost pasiunea pentru fotografie şi un aparat foto sau un telefon mobil. Întâlnirea micilor „pictori de lumină” a avut loc la şcoala din Dumbrăviţa, unde elevii au fost aşteptaţi de coordonatorul taberei, fotograful Silviu Gheţie, şi de Lia Gheorghe.

Elevii au aflat că timp de o săptămână vor învăţa tehnici de fotografiere, reguli de bază, dar, mai ales, vor putea imortaliza lucrurile din zona lor şi care împreună, dau identitate acestei comune. Tema Taberei a fost „Comunitatea mea”. Aşa că, în cele 5 zile, elevii au avut ocazia, zi de zi, să afle lucruri noi şi totodată să le şi aplice, fotografiind peisaje, oameni, locuri, monumente, case din Dumbrăviţa.

Cele 5 zile de fotografie se vor încheia cu un picnic în împrejurimile minunate ale comunei, moment de care elevii vor profita pentru a imortaliza natura, peisajele şi, de ce nu, colegii.

La finalul taberei, cele mai bune poze vor fi alese, prelucrate, înrămate şi prezentate în cadrul unei expoziţii locale. Ulterior, lucrările vor fi dotate primăriei, şcolii, căminului cultural, pentru a fi expuse pe holurile instituţiei. Autorul celei mai bune fotografii va primi din partea UAC un aparat foto.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.