• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

„Sunt o persoană care pune accent pe fapte şi pe cuvinte scrise”

Este un profesionist desăvârşit, un om de administraţie care n-a ieşit prea mult în public. Sorin Rednic, noul prefect al judeţului Maramureş, vorbeşte în primul său interviu de la numirea în funcţie despre el, despre administraţie şi despre responsabilitatea pe care o presupune această funcţie.

 
 

Reporter: Ce înseamnă pentru dumneavoastră numirea în funcţia de prefect?

Sorin Rednic: Numirea în funcţia de prefect al judeţului Maramureş înseamnă, în primul rând, asumarea unei mari responsabilităţi. În acelaşi timp, putem vorbi de încredinţarea unui mandat în care voi veghea ferm la respectarea legalităţii, la siguranţa cetăţeanului, la dezvoltarea dialogului social şi colaborarea cu instituţiile statului, agenţii economici, sindicate, organizaţii neguvernamentale, cetăţeni în vederea păstrării unui climat social care să contribuie la dezvoltarea economică şi socială. Mulţi cred că funcţia de prefect este una uşoară şi simplă, însă ca înalt funcţionar public şi reprezentant al Guvernului în teritoriu îţi revin multe atribuţii prevăzute de legislaţia în vigoare. Bineînţeles că împreună cu angajaţii instituţiei şi ceilalţi colaboratori vom pune în practică noul program de guvernare.

 

Rep: Ce priorităţi v-aţi fixat pentru perioada următoare, coroborate şi cu priorităţile agendei Guvernamentale?

S.R.: Sunt convins că împreună cu subprefectul Pamfil Bercean vom lucra în echipă pentru a găsi soluţii la problemele cu care ne vom confrunta în activitatea noastră zilnică. Prioritatea principală pentru perioada următoare o reprezintă organizarea alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale, din data de 10 iunie, în cele mai bune condiţii, mă refer la asigurarea climatului de ordine publică pentru desfăşurarea unui proces electoral care să ofere maramureşenilor siguranţa unui vot corect. După prezentarea rezultatelor finale şi validarea acestora se va proceda la atribuirea mandatelor de către birourile electorale de circumscripţie. Ne vom preocupa, ulterior, să constituim la nivelul celor 76 de unităţi administrativ-teritoriale noile autorităţi ale administraţiei publice locale rezultate ca urmare a desfăşurării alegerilor locale (constituirea consiliilor locale municipale, orăşeneşti şi comunale).

 

Rep: În ce măsură se poate implica Instituţia Prefectului în creşterea absorbţiei fondurilor europene?

S.R.:În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, vom monitoriza prin serviciul de specialitate modul de implementare al programului de guvernare la nivelul serviciilor publice deconcentrate. Cred că printr-o diseminare mai bună a informaţiilor din programele naţionale şi europene şi prin implicarea corelată a specialiştilor în proiecte de finanţare putem contribui la absorbţia mai bună a acestor fonduri. La întâlnirile pe care le avem cu secretarii unităţilor-administrativ teritoriale şi cele ale Colegiului Prefectural vom împărtăşi experienţa dobândită de cei care au avut implementate proiecte viabile şi de succes, din dorinţa comună de a găsi soluţii pentru a fi aplicate şi în alte localităţi ale judeţului sau chiar la nivelul instituţiilor publice care sunt eligibile pentru finanţare din fonduri europene. Este important să sprijinim consiliile locale în demersurile lor de a avea asigurată cofinanţarea proprie, necesară pentru a depune proiecte şi a atrage resursele financiare de care România beneficiază prin programele europene care ne sunt puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană.

 

Rep: Urmează o perioadă agitată, electorală, au existat până acum plângeri adresate prefectului cu privire la nerespectarea legii?

S.R: Nu am avut adresate şi înregistrate plângeri la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş referitoare la nerespectarea legislaţiei în vigoare pe timpul desfăşurării campaniei electorale, până la această dată.

 

Rep: Aţi fost un om de carieră, care şi-a văzut de atribuţiile sale, ieşind destul de rar în public sau presă. Pentru maramureşenii care nu vă cunosc, pe scurt, cine este Sorin Rednic?

S.R.: Sunt un om al administraţiei publice locale care nu preferă să iasă des în public. Sunt o persoană care pune accent pe fapte şi pe cuvinte scrise, aşa cum se procedează în administraţia publică. Am vârsta de 40 ani, căsătorit, nu am copii. Am lucrat timp de 14 ani în administraţia publică locală, iar o perioadă de 11 ani am îndeplinit funcţia de secretar al municipiului Sighetu Marmaţiei. Sunt doctorand în Ştiinţe Juridice şi absolvent al unor cursuri postuniversitare de specialitate, respectiv al programului de formare specializată pentru categoria înalţilor funcţionari publici.

 
Sorin Rednic are 40 de ani, este căsătorit, dar nu are copii. Este licenţiat în Drept şi doctorand în Ştiinte Juridice. De asemenea, a urmat un program de formare pentru înalţi funcţionari publici, iar în ultimii 11 ani a lucrat la Primăria Sighetu Marmaţiei pe postul de secretar.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.