• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Octombrie , 2013

Studenţii eminenţi, umiliţi!

Ne plângem că studenţii eminenţi pleacă din ţară, dar pe cei rămaşi îi umilim. Vreţi exemple? O tânără care a terminat anul 2 cu media 10 este obligată să-şi plătească în continuare taxele.

 
 
 

Ne plângem că exportăm inteligenţă, dar nu facem nimic ca să oprim exodul tinerilor superdotaţi către Occident. Dimpotrivă. România îşi umileşte elevii şi studenţi de excepţie. În timp ce olimpicii nu-şi primesc premiile, studenţii de 10 sunt obligaţi să plătească în continuare taxe la stat.

Un astfel de caz a ajuns în Parlament, fiind subiectul unei interpelări a deputatului Cornelia Negruţ.

Băimăreanca Iulia Man este studentă eminentă a Universităţii Babeş Bolyai Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante centre universitare din ţară. Tânăra a terminat anul II la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul UBB cu media 10. Dar, ajunsă în anul III, studenta este obligată de regulamentul universitar să îşi plătească taxa, deşi e şefa de an a grupei ei şi singurul student care a depus dosarul pentru bursa de merit în condiţiile în care a obţinut 10 la fiecare examen, fără să se prezinte la nicio mărire.

În orice altă ţară europeană, Iulia Man ar fi fost prezentată drept exemplu de succes şi promovată la nivel naţional şi internaţional. La noi, dimpotrivă, ea şi alţi studenţi de 10 sunt umiliţi şi nu li se acordă nici un fel de facilitate.

 

Să ne mai mirăm că România nu are nicio universitate între primele 100 din Europa şi că tinerii superdotaţi visează să plece din ţară?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.