• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Iunie , 2012

Streams of Culture

6 cadre didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII Alexandru Ioan Cuza din Baia Mare (director prof. Mureşan Grigore) au participat în perioada 28 mai – 1 iunie 2012 la ultima reuniune de proiect Comenius – Streams of Culture care a avut loc în oraşul Przemysl din Polonia.

 

Pe agenda de lucru s-au aflat activităţile de diseminare, evaluare şi prezentare din cadrul proiectului. S-a actualizat site-ul proiectului (www.streamsofculture.com), s-au încărcat produsele finale pe site-urile special alese, s-au făcut schimburi de idei pentru prezentările viitoare.

Pentru această etapă a proiectului ,elevii şcolii noastre au pregătit o dramatizare a legendei lui Pintea Viteazul (http://www. youtube. com/ watch?v=-rCpYKSy15w& feature= relmfu). Elevii s-au documentat în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii, au realizat scenariul, traducerea în limba engleză precum şi recuzita necesară pentru filmarea scenetei. S-a dat dovadă şi de această dată de ingeniozitate, spontaneitate şi creativitate, calităţi apreciate de toţi participanţii la proiect.

Cadrele didactice participante au avut ocazia să cunoască mai îndeaproape sistemul de învăţământ polonez prin discuţiile avute cu profesorii şi elevii de la Şcoala Szkola Podstawowa nr. 14 im. Zjednoczonej Europy şi prin participarea la acţiuni comune (lecţia de cunoştinţe generale cu teme legate de activităţile proiectului, momente sportive, de îndemânare şi abilităţi – în compania elevilor şcolii poloneze).

 

De asemenea, informaţii interesante despre istoria oraşului, despre obiceiurile şi dezvoltarea economică au fost furnizate de către un reprezentant al autorităţii locale la sediul primăriei.

Având în vedere că această reuniune a fost ultima din cadrul proiectului, coordonatorii de proiect au realizat o analiza SWOT şi o analiză PEST(E) pentru a putea evalua obiectiv activităţile, produsele finale, impactul asupra elevilor, cadrelor didactice, comunităţii locale. S-a pus accent pe realizarea raportului final şi a părţilor pe care coordonatorii trebuie să le întocmească de comun acord.

Deşi se încheie o etapă care a marcat pozitiv timp de 2 ani şcolari toţi participanţii, cadrele didactice, la solicitarea elevilor din şcolile participante, au convenit ca din anul şcolar următor să înceapă noi proiecte de tipul E-twinning, schimburi de elevi şi cadre didactice, videoconferinţe, pentru a putea implica un număr cât mai mare de participanţi şi pentru a continua colaborarea.

Cele 24 de mobilităţi au facilitat cadrelor didactice din şcoala noastră participarea directă la activităţile proiectului, implicarea activă în desfăşurarea evenimentelor şi îmbogăţirea cunoştinţelor prin observarea directă a diferitelor sisteme de învăţământ europene. Experienţele acumulate şi împărtăşite vor avea ca scop punerea în practică a noilor abilităţi acumulate, astfel încât elevii şcolii noastre să beneficieze de lecţii mai atractive din punct de vedere metodic. 

 

Coordonator proiect, Prof. Monika Bandi

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.