• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 4 Martie , 2012

Străzile Băii Mari, investiţii şi reparaţii!

După o iarnă grea, străzile şi bulevardele băimărene vor avea nevoie de lucrări de întreţinere, în unele locuri mai mult, în altele mai puţin. Dincolo de celebra sintagmă: „iarna nu-i ca vara”, administraţia băimăreană este în faţa unui test de rezistenţă. Lucrări multe pe bani mai puţini, lucrări în zone în care nu s-a lucrat, lucrări efectuate de firme care vor trebui să îşi asume posibilele greşeli. O nouă filozofie!

 
Primarul Cătălin Cherecheş a prezentat presei băimărene lucrările care se vor efectua în perioada următoare, cele prinse în bugetul pe 2012 şi firmele care vor executa aceste lucrări.
„După cum s-a văzut şi la prezentarea bugetului pe 2012, am alocat sume importante şi pentru lucrările de investiţii şi pentru lucrările de întreţinere. Se poate spune că avem noroc ca după o iarnă destul de grea, carosabilul în municipiu să se prezinte destul de bine. De aceea în perioada următoare ne vom axa pe lucrări de reparaţii după iarnă, dar şi pe lucrări pe care noi le considerăm necesare pentru modernizarea arterelor de circulaţie din Baia Mare. Vom lucra mult în cartiere, pe aleile şi străzile ce duc spre parcări, vom lucra în parcări, tot ceea ce înseamnă curţi de bloc, astfel, încet-încet şi cartierele din Baia Mare să fie la standardul la care arată bulevardele oraşului. Sunt încântat de faptul că lucrările care s-au realizat anul trecut şi s-au finalizat: strada Minerilor, strada Vasile Lucaciu se prezintă acum impecabil. Pentru ca lucrările pe care le executăm să nu mai fie stricate de alte lucrări ne vom armoniza cu cei de la Vital care execută lucrări pe reţelele de apă, în special în cartierul Valea Borcutului, Săsar, Ferneziu, Firiza, cartierul Valea Roşie, cartierul Griviţei, o parte din cartierul Vasile Alecsandri, cartierul Republicii, sau zona Aleea Filaturii şi Meda.
Ceea ce vom face în acest an din punct de vedere al reparaţiilor de drumuri este un program foarte ambiţios. Subliniez, nu se referă doar la drumuri, ci şi la trotuare şi amenajarea curţilor de bloc.
Există de multă vreme în municipiu o nemulţumire legată de străzile cu macadam. Pe majoritatea acestor străzi se vor introduce reţele de canalizare şi apă, dar până la momentul acestor lucrări vom face întreţinerea acestor străzi”, a spus Cătălin Cherecheş. Primarul băimărean a spus că licitaţiile pentru lucrările de întreţinere a reţelelor de străzi din oraş au fost organizate la sfârşitul anului trecut. În 2011 Baia Mare a fost împărţită în două zone pe care a lucrat Drusal Construct şi Intracom. În acest an Baia Mare va fi împărţită în trei zone pentru realizarea unei eficienţe sporite a lucrărilor, dar şi o concurenţă reală între firmele care vor executa aceste lucrări.
 
 
„În urma licitaţiilor, cele trei zone au fost adjudecate astfel: într-una din zone avem Drusal Construct cu societatea Construrom, un alt pachet de lucrări va fi executat de Intracom împreună cu societatea Drumuri şi Poduri Maramureş, iar a treia zonă a fost adjudecată de societatea XS Sud Company înpreună cu Strabag. Îmi doresc ca în anii care vin, Consiliul Local să aloce sumele necesare pentru lucrările pe care le vom executa în aşa fel încât lucrările de reparaţii de drumuri şi străzi să nu mai fie o prioritate pentru Baia Mare” - Cătălin Cherecheş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.