• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 9 Aprilie , 2013

Strategia de dezvoltare rutieră a Băii Mari şi troica Cherecheş, Bota şi Ciceu

Recent, a fost în Baia Mare Mircea Pop, directorul CNADNR, pentru a discuta strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere din Baia Mare şi Maramureş cu primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, senatorul PSD, Sorin Bota şi preşedintele CJ, Zamfir Ciceu. Este o premieră ca primarul de Baia Mare şi preşedintele CJ să stea la aceeaşi masă cu cei care împart bani pentru proiecte de dezvoltare, respectiv CNADNR.

 
 

Una din problemele importante ale oraşului, dar şi ale judeţului, prin Zona Metropolitană ce are în componenţă Baia Mare şi localităţile din jurul municipiului, o reprezintă centurile ocolitoare prin care se scot maşinile grele din circulaţia oraşului.

Primarul de Baia Mare a promis că se va realiza, în prima fază, centura oraşului cu ieşire spre Satu Mare şi spre Cluj, dar şi pe strada Dumbravei. Primul tronson va fi realizat de către Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, iar tronsonul doi va fi realizat de către municipiul Baia Mare.

„Mulţumesc domnilor Mircea Pop şi senatorului Sorin Bota pentru promptitudine şi deschidere, dar mai ales pentru dorinţa de a realiza împreună proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii din Baia Mare şi din Maramureş. Este un lucru unic pentru judeţul nostru, ca toate forţele administrative şi politice să conlucreze pentru binele comunităţilor pe care le reprezentăm”, a spus Cătălin Cherecheş.

În faza a doua, se va realiza centura ocolitoare adevărată, de jur-împrejurul Zonei Metropolitane, astfel ca şi localităţile, oraşele de lângă Baia Mare să beneficieze de centură rutieră.

Această investiţie va debuta în 2014 şi va fi în exteriorul localităţilor Tăuţii Măgherăuş, Recea, Buşag, Lăpuşel-Cătălina şi spre Dumbrăviţa. Vor fi artere între cele două centuri.

 

Senatorul PSD, Sorin Bota, se dovedeşte a fi unul din parlamentarii cei mai activi. Bota a lăsat disputa politică şi, spre deosebire de colegii liberali, are iniţiative care duc spre dezbateri şi finalizarea de proiecte necesare judeţului şi municipiului Baia Mare.„În urma discuţiilor avute, s-a decis şi realizarea tunelului de sub Gutâi. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic începe în a doua parte a acestui an şi va fi finanţat din 2014. În acest an vom demara şi centura de est a municipiului Sighetu Marmaţiei, dar şi reabilitarea DN Baia Mare-Tg. Lăpuş”, a spus Sorin Bota.

 

Sunt proiecte importante pentru nordul ţării, iar maramureşenii speră ca ele să fie şi finalizate.    

 

„Mulţumesc domnilor Mircea Pop şi senatorului Sorin Bota pentru promptitudine şi deschidere, dar mai ales pentru dorinţa de a realiza împreună proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii din Baia Mare şi din Maramureş. Este un lucru unic pentru judeţul nostru, ca toate forţele administrative şi politice să conlucreze pentru binele comunităţilor pe care le reprezentăm”.

 
Cătălin Cherecheş

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.