• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Aprilie , 2003
* Selmont in drumul spre Challenge Cup - Totul pentru victorie

Dupa un parcurs de exceptie, echipa feminina de handbal Selmont Baia Mare a ajuns in finala Challenge Cup. Primul meci va avea loc in deplasare, la Dortmund. Duminica, 18 mai, la ora 11.00, in fata propriilor suporteri, baimarencele vor disputa meciul decisiv pentru ravnitul trofeu. GAZETA va ofera posibilitate sa aflati ce cred antrenorul, directorul sportiv si capitanul echipei despre calificare si informatii despre adversara baimarencelor, echipa germana Borussia Dortmund. Finalul frumoasei aventuri a temerarelor fete de la Selmont nu e departe. Dupa ce au eliminat echipa poloneza Nata Gdansk, baimarencele urmeaza sa intalneasca in finala, in meci tur - retur, echipa germana Borussia Dortmund. In urma tragerii la sorti s-a stabilit ca primul joc va avea loc in 11 mai 2003, in Sporthalle Wellinghofen din Dortmund, returul urmand sa se dispute in 18 mai, in Baia Mare. Dupa imensa bucurie, traita deopotriva de jucatoarele de la Selmont si de suporterii maramureseni, orasul intreg este conectat la tensiunea finalei. Cu siguranta, duminica 18 mai, Sala Sporturilor din Baia Mare va fi din nou neincapatoare. “Meciul a fost greu pana am inceput sa ne intram in mana. Adversarele au fost foarte dure, la fel ca si in tur. Jucatoarea cu numarul doi pe tricou parca ne vana, aveam impresia ca vroia sa ne accidenteze pe toate. Nu stiu de ce, poate a vrut sa se razbune. [inand cont ca miza a fost foarte mare, ne-am descurcat bine, chiar daca la pauza au fost doar doua goluri diferenta. In pauza ne-am mobilizat. Le spuneam fetelor sa mai luptam 15-20 de minute, sa luam un avans suficient si apoi sa ne aparam. Am avut grija sa nu prea ratam, pentru ca ar fi intervenit panica. Antrenorul va decide antrenamentele pregatitoare si tactica pentru meciurile din finala cu Borussia. Acum suntem in vacanta”, a spus Magda Kengyel, capitanul echipei baimarene. “Eu, ca antrenor, am avut indoieli. In fiecare meci imi cunosc lipsurile, insa fetele le-au suplinit prin forta, vointa si concentrare, trecand peste momentul de teama, normal pentru acea faza a competitiei. In prima repriza am avut un avans de cinci goluri, iar la pauza au mai ramas doar doua. Atunci am facut cateva mutari, le-am intuit momentele de slabiciune. Fetele au inteles ca trebuie sa se adapteze la orice schimbare si, din fericire, schimbarile au dus la un rezultat bun. Legat de meciul cu Borussia Dortmund, ne convine ca primul meci se va disputa in deplasare din mai multe motive. Daca facem o analiza a casetei si a jocului, practic vom avea o imagine a tehnicii echipei adverse si, cu siguranta, ne vom imbogati cunostintele foarte mult in urma primului joc. Avem un plus de cunostinte si pe minusurile lor vom cladi tehnica de joc”, a declarat Ion Gherhard, antrenorul echipei.

Adversara

Echipa germana Borussia Dortmund s-a calificat in finala in dauna conationalelor de la DJK MJK Trier (29-22 si 27-33) si se afla pe locul 9 in prima divizie. In campionat, Borussia a disputat 19 jocuri din care a castigat 7 meciuri, a terminat la egalitate 2 si a pierdut 10 (golaveraj 459-491), acumuland 16 puncte. Pana in 11 mai, cand va disputa meciul tur din finala Challenge Cup, Borussia va mai disputa patru jocuri (in deplasare cu Eintracht Minden si Buxtehunder si acasa cu Rostok si Teutonia Riemke). De regula, in meciurile de pe teren propriu biletul de intrare costa 8 EURO, dar probabil in finala spectatorii vor trebui sa plateasca putin mai mult. Sala in care Borussia isi disputa meciurile se numeste Sporthalle Wellinghofen si este situata pe Am Lieberfeld, nr. 13, in Dortmund. In lotul Borussiei se regasesc trei jucatoare straine (o croata, o poloneza si o slovaca). Antrenorul principal este Thomas Happe.

Sperantele

“Dupa meciul din semifinala, fetele au avut trei zile libere. Deja au inceput antrenamentele. Pana la meciul de la Dortmund mai jucam patru meciuri de campionat, destul de grele. Meciul tur cu Borussia se va disputa in 11 mai (ora 17.00), iar returul in 18 mai (ora 11.00), la Sala Sporturilor. Vom incerca sa castigam, mai ales ca meciul se va disputa cu trofeul pe masa. De aceasta data e vorba de o editie jubiliara si vom avea invitati din partea Federatiei Europene de Handbal. Personal, cred in victoria echipei noastre. In ceea ce priveste primele de joc, nu pot sa va spun nimic deoarece conducerea nu a luat nici o hotarare”, a declarat Daniel Kotecz, director sportiv al Selmont Baia Mare. In asteptarea “meciurilor de duminica” in urma carora va fi cunoscuta castigatoarea trofeului, nu ne ramane decat sa speram in victoria care poate insemna si inceputul revigorarii handbalului maramuresean. Catalin VISCHI
Gabriela VALEAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.