• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Octombrie , 2004
* Eveniment 100
Campionii despre campioni

* Eveniment 100
Campionii despre campioni

Sportul ramane mereu un punct in jurul caruia graviteaza “Pendulul lui Focault al trairilor noastre”. In paginile GAZETEI, cei care “misca” sportul in Maramures au ocupat un loc aparte, pentru ca am incercat sa descoperim calitati, performante sau defecte (ultimele, doar din dorinta de a semnala ceea ce trebuie corectat).

Oficialii si conducatorii echipelor maramuresene au fost si vor ramane intotdeauna primii care ne vor critica sau aprecia in urma articolelor intocmite. Intotdeauna e loc de mai bine (dar si de mai rau!), insa noi ramanem mereu echidistanti, avand ca “principal obiectiv” aflarea adevarului. Important este ca sportul maramuresean sa traiasca momente de victorii si satisfactii. Visul suporterilor este ca Baia Mare sa redevina cea de-a doua capitala a sportului romanesc. Decanul de varsta al antrenorilor maramureseni, prof. emerit Lascar Pana, a vorbit despre GAZETA si munca intregului colectiv. “Pentru dl. Parcalab si redactie am numai cuvinte de lauda. Este un ziar foarte informat in toate domeniile. Face o cinste municipiului Baia Mare si judetului Maramures. Ii doresc mult succes si sa sarbatorim in acelasi fel nr. 1.000”, a spus Pana. Fostul manager al echipei FC Baia Mare, Mircea Petescu, nu a fost de aceeasi parere. “Ati scris ce ati vrut. Nu v-a interesat soarta FC-ului, a jucatorilor. Ati vrut sa iesiti in fata”, a spus Petescu. In fata, unde? Nu noi am jucat in teren.
Pentru presedintele clubului FC, Petru Andronic, GAZETA este... ziarul de duminica. “Pe asta il citesc. Imi place. Nu stiu ce s-a intamplat de cateva saptamani cu editorialul lui Parcalab, ca nu a mai aparut. M-a mirat. Sa-i spui sa nu se lase, ar fi pacat”, a spus Andronic. Sfaturile sunt binevenite din partea tuturor, asa ca vom tine cont si de cel primit de la directorul CSS 2, Cornel Negrut. “Trebuie un pic mai multa atentie acordata sportului juvenil, sportului scolar. In rest, va doresc cat mai multe aparitii”, a spus Negrut. Un salut am primit si din partea “vicelui” de la “U” Remin, Calin Matei, care desi “s-a suparat foarte” in momentul scandalului de dopaj, a revenit la semntimente mai bune. “De la inceput am salutat un informator si un formator de presa, care este GAZETA de Maramures. In proportie mare, relateaza obiectiv ce se intampla. Cu Reminul, voi stiti ce ati scris! Ce ati vrut! Asta e!”, a spus Matei. Directorul adjunct al DJS, Zamfir Mesaros, considera ca suntem obiectivi si pro-sportul baimarean. “Ati tras multe semnale de alarma din sportul nostru, nu v-ati ascuns . A fost un ajutor”, a declarat Mesaros.
Am fi vrut sa subliniem in special parerile negative (convinsi fiind ca acestea exista), numai ca acestea au lipsit din impresiile celor cu care am dialogat. Ne-ati “protejat” pe considerent de aniversare, (ha-ha-ha!)... Cert e ca nicicand nu vom ocoli adevarul, mereu vom lupta pentru el si mereu vom scrie pentru sportul maramuresean.

Prezentam ancheta la control!

In suta de numere au fost suficiente articole cu care am “aprins lumina” acolo unde unii au incercat sa mentina intuneric. Un scurt remember l Rugby: “Puteau sa moara”, cazul de dopaj al echipei “U” Remin l Culturism: “Recompensa prin sfidare”, Monica Sas Muresan sfidata de autoritatile locale dupa cucerirea titlului mondial l Kaiac: “Putrezesc canoele”, situatia Bazei Nautice de la Firiza l Fotbal: “Petescu lasa-ne!”, FC Baia Mare in cadere libera l Ignoranta autoritatilor: “Cosma da cu mucii-n stadion”, presedintele CJ Maramures sfideaza sportul l Judo: “Tatami carpit”, la Borsa sportul este ignorat l Volei: “Agonia decaderii”, “U” Explorari in cadere libera l Box: “Obreja vs Pop”, reprezentantii boxului baimarean nu sunt doriti in federatie l Local: “Noaptea sportului”, Polivalenta ramane fara curent l Gimnastica: “Noul filon”, pe urmele lui Rodica Dunca l Electoral: “Esec lamentabil”, salile de sport ale lui Nastase, un bluff jenant.

Campionii la GAZETA

In cele 100 de numere, in paginile Gazetei de Maramures s-au regasit declaratiile, interviurile, opiniile si parerile unor mari campioni ai Romaniei. Campioni pe care suporterii romani i-au adulat, le-au tinut pumnii in semn de noroc, i-au aplaudat si le-au scandat indelung numele. Lista este lunga, astfel ca ii vom aminti pe doar cativa dintre ei, cu amendamentul ca ne cerem scuze fata de ceilalti. Monica Sas Muresan (CSM Baia Mare), prima campioana mondiala la culturism din Romania, si-a impartasit impresiile dupa cucerirea titlului. Capitanul nationalei de rugby a Romaniei, Romeo Gontineac, ne-a vorbit, chiar din Australia, despre confruntarea mondiala. Leonard Doroftei a dialogat cu noi cu putin timp inaintea luptei cu Miguel Callist. Am fost prezenti la meciul de retragere al lui Lucian Balan, baimareanul care a castigat Cupa Campionilor Europeni. Campionul national la automobilism, Titi Aur, ne-a acordat un interviu in exclusivitate. Din SUA au raspuns intrebarilor noastre Noemi Lung (prima inotatoare din Romania medaliata la Jocurile Olimpice) si Cristian Zaharia (antrenorul nationalei de handbal a Statelor Unite). Presedintele Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas Sotter, ne-a acordat un interviu in exclusivitate. Printre “numele” aparute in GAZETA ii mai amintim pe: Cristi Balaj, Gica Popescu, Lidia Simon, Mircea Spataceanu, Pintilie Gleb si multi altii.

Sportivii despre GAZETA
“Sunteti buni fiindca veniti la meciuri si antrenamente si nu scrieti din auzite. Criticile nu ne supara, atata timp cat sunteti obiectivi. Succes in continuare!” – Robert Tutea, “U” Explorari.
“Sunteti obiectivi. Ati semnalat multe probleme prin care trece sportul maramuresean. Pentru noi, sportivii, cred ca este un ajutor din partea dvs. Va doresc sa continuati in aceeasi nota si sa ajungeti la cat mai multe numere.” – Monica Sas Muresan, CSM Baia Mare.
“Ati punctat totul la obiect. Eu cred ca a fost o tinta atinsa, fara ratari. Va doresc un parcurs fara obstacole si sa nu imbatraniti niciodata.” – Attila Csorba, CSM Baia Mare.
“Trebuie sa scrieti mai mult despre dificultatile noastre, ale sportivilor. E usor sa critici, cand nu stii ce se intampla in realitate.” – Magdalena Kengyel, HC Selmont.



Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.