• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Ianuarie , 2004
* Noua minune blonda

* La inceput de an, tensionata prefata a unui
Duel romanesc

* Apostrof

* “Baimarenii sunt fotbalisti de valoare”

* Sport pe scurt

* Noua minune blonda

Pentru Onisor Nicorec, au fost trei luni dificile pe care le-a depasit cu mare greutate. “Au fost trei luni in care am fost accidentat, am avut intindere de ligamente. Nu am jucat niciodata pe postul meu, central. Antrenorii m-au trimis ba pe extrema stanga, ba pe dreapta”, spune Onisor. Blondul din Targu Lapus spune ca a avut trei luni de antrenament in care a dat tot ce a avut mai bun din el. “Ne-am distrat la antrenamente, am alergat, am transpirat foarte mult, am facut totul pentru a nu da satisfactie antrenorilor sa spuna ca nu facem treaba. Antrenamentele nu au fost asa grele cum ma asteptam”, spune Onisor. Fotbalistul maramuresean zice ca nu au fost rivalitati in teren, fiecare jucator incercand sa-si valorifice sansa. Nicorec s-a inteles foarte bine cu Serban Moraru (Brasov), Sebastian Such (Iasi) si Dan Apostol (Galati). “Dupa ce am iesit castigator, fiecare dintre colegi au venit si m-au felicitat. A fost foarte frumos”, spune Onisor. Primaria din Targu Lapus i-a acordat titlul de Cetatean de Onoare al Tarii Lapusului. “Cu toate acestea, nu am fost cautati de autoritatile locale din Targu Lapus”, spune Ioan Nicorec, tatal copilului-minune. Onisor va merge in luna aprilie la Amsterdam, unde va da teste pentru Ajax.

“Imi dau viata pentru el”

In Suciu de Sus, Onisor Nicorec este cunoscut si, in acelasi timp, foarte iubit de catre sateni, fotbalistul fiind un “om al satului”. “Pentru el, imi dau viata mea. Toti mi-s dragi, dar Onisor este pe locul intai. Dumnezeu sa-i dea sanatate si sa-l ajute pe drumurile straine,” spune bunica lui Onisor, Florica Nicorec, de 69 de ani. Ca un paradox, Onisor nu a jucat niciodata pentru o echipa din Maramures, fiind sub culorile Dejului de la varsta de 10 ani. El a fost “implicat” in fotbal la insistentele unchiului sau, care i-a facilitat “transferul” la echipa din Dej. Un sprijin foarte mare l-a avut si il are

din partea tatalul sau, Ioan Nicorec, care multi ani a fost presedinte al Lapusului Tg. Lapus. Onisor are doi frati, Marin (19 ani) si Dan (16 ani), dar nici unul dintre ei nu practica fotbalul. Saptamana care urmeaza, Onisor va semna un contract de impresariat cu Gica Popescu. Nicorec va evolua sub culorile Scolii de Fotbal Gica Popescu din Craiova. “Suntem deocamdata nehotarati. Nu stim nimic deoarece nu am fost anuntati ce va face Onisor. In luna aprilie el va merge in Olanda si dupa aceea vom stabili toate problemele. Gica Popescu ne-a promis tot sprijinul si am incredere in el fiindca a dovedit ca este un om de cuvant”, a spus Ioan Nicorec, tatal fotbalistului. Onisor urmeaza un program de recuperare, la Cluj Napoca, in urma unei accidentari care l-a tinut departe o perioada mai lunga de gazonul verde. Cu toate acestea, fotbalistul din Tg. Lapus a reusit sa se impuna in fata mai multor colegi din Romania.

Cine este Onisor Nicorec?

Data nasterii: 28 martie 1986 l Clasele I-II, la Scoala din Suciu de Sus l Clasele III-VI in Targu Lapus l Clasele VII-VIII in Dej l Este elev la Liceul “Papiu Ilarian” din Dej l Practica fotbalul de la varsta de 10 ani l Primul antrenor: Ilie Lazar l Actualul antrenor: Sabin Pop l Primul club la care a evoluat: Unirea Dej l Component al clubului privat de fotbal Luceafarul Dej l Face parte din Lotul national al Romaniei 1986 l A castigat dreptul de a juca la Ajax dupa o selectie dintre 5.000 de fotbalisti l Cantonamentul pentru olandezi a tinut trei luni l La scoala, a fost de fiecare data premiant l Se descurca foarte bine cu franceza si engleza l Va pleca in luna aprilie in Olanda, la Ajax Amsterdam l Isi doreste sa ajunga titular la Ajax l Jucator model Zinedine Zidane l Echipe favorite: Juventus Torino si Real Madrid l A intrat in atentia Rapidului Bucuresti l Va fi impresariat de Gica Popescu l Va merge in luna aprilie in Olanda l Antrenor ii va fi celebrul fost mijlocas Ronald Koeman l “Sper sa ajung in echipa mare a Romaniei”, este prioritatea celui mai mediatizat junior al momentului.

Gica Popescu: “o viziune de joc fantastica”

Onisor Nicorec, tanarul fotbalist din Maramures, a intrat in atentia multor impresari din Romania. “In fiecare zi suntem asaltati cu telefoane de la tot felul de impresari sau antrenori. Onisor este dorit de multe echipe. In saptamana care urmeaza, vom semna un contract cu Gica Popescu, deoarece el este cel care ne-a facut cea mai buna oferta”, a spus Ioan Nicorec, tatal fotbalistului. Impresarul fotbalistului, Gica Popescu, a fost foarte transant si a spus: “Nu vreau sa-l pierd pe acest jucator. Este foarte inteligent, are o viziune de joc fantastica. Saptamana viitoare voi vorbi cu parintii lui si sper sa ajungem la un acord, in favoarea lui Onisor”, a spus Gica Popescu. Onisor este sub contract cu Luceafarul Dej, club privat de fotbal. Noul antrenor al Rapidului, Dan Petrescu, este interesat de serviciile fotbalistului maramuresean. “As vrea sa il am in echipa. Este un jucator foarte talentat si este in stilul de joc al giulestenilor.”, a spus Dan Petrescu. Dupa “cantonamentul” din Olanda, Onisor va da cateva teste la echipe din Romania.

Despre Nicorec

“Daca isi va pastra acelasi stil de joc, va ajunge un fotbalist mare.” – Luis van Gaal, director tehnic Ajax Amsterdam “Baiatul acesta este un jucator in stilul de joc al lui Ajax. Cred ca am luat cel mai bun fotbalist pentru Ajax. Loveste bine cu ambele picioare si are tot talentul pentru un fotbalist.” - Gerrie Muhren, impresar Ajax “Este un talent incontestabil. Inteligent, talentat si are toate calitatile pentru un fotbalist. Singurul dezavantaj este statura, dar va trece cu usurinta peste acest lucru.” – Gica Popescu, impresar “Este un jucator talentat si merita sa ajunga la o echipa renumita.” – Ioan Muresan, presedinte Luceafarul Dej

Ioan Petrusan



* La inceput de an, tensionata prefata a unui
Duel romanesc

HC Minaur si HC Municipal Constanta se vor intalni in sferturile de finala ale Challenge Cup care se vor disputa pe 14 si 21 februarie. Conducerile cluburilor se “contreaza” inca de pe acum, fiecare grupare considerand ca este favorita la calificare. Cert este ca in semifinalele competitiei se va afla o singura echipa romaneasca.

Cele doua formatii romanesti din Challenge Cup au avut “ghinion” la tragerea la sorti, urmand sa fie adversare in sferturile de finala ale competitiei. Intre cele doua formatii exista o rivalitate extinsa pana in afara terenului de joc. In urma cu trei ani, intr-un meci contand pentru Liga Nationala, disputat in Baia Mare, jucatorii celor doua formatii s-au angrenat intr-o bataie in toata regula. Minaur si Municipal se vor intalni pe 5 februarie la Tg. Mures, in ultimul turneu de sala al Ligii Nationale, intr-un “preambul” al sfertului de finala din Challenge Cup. Lascar Pana ar fi preferat in sferturi echipa greaca Kilkis, dar ramane increzator in sansele jucatorilor pe care ii antreneaza. “Important este sa nu subestimam adversarul, o echipa comparabila cu cele din Norvegia sau Rusia. Daca baietii vor continua evolutia buna din ultimele partide, calificarea va fi de partea noastra”, a spus Pana. Minaur si-a reluat pregatirile pe 12 ianuarie, iar pe 23 si 24 ianuarie va participa la un turneu de pregatire la Sighisoara, alaturi de Steaua, Armatura “U” Agronomia Cluj si echipa locala.

Grabitii

Prin calificarea in sferturile de finala ale Challenge Cup, echipa din Constanta a reusit cea mai buna performanta din istoria clubului. Lotul s-a reunit chiar pe 1 ianuarie, cand a facut deplasarea in Germania unde a participat la un turneu de pregatire inregistrand urmatoarele rezultate: 37-26 cu Karmenz, 32-18 cu Hoyerzwerda (ambele liga a II-a Germania), 27-30 Silkeborg (Suedia), 37-23 Dresden (liga a III-a Germania). “Ne asteapta cele trei meciuri cu Minaur (din campionat si Challenge Cup), asa ca a trebuit sa folosim timpul ramas cu maxima eficienta. Echipa este in forma si cred in calificarea noastra”, a spus Aihan Omer, antrenorul constantenilor. Omer a antrenat si pe Minaur in urma cu doua sezoane, dar a parasit echipa baimareana in urma unor neintelegeri cu conducerea clubului.

”Spadasinii”

“Sansele de calificare sunt egale. Din punct de vedere economic este bine pentru ambele echipe.” – Lascar Pana, presedinte HC Minaur. “In ultimele doua campionate am pierdut o singura data in fata echipei din Baia Mare. Acest lucru spune multe. ” – Aihan Omer, antrenor HC Municipal Constanta.

Ioan Petrusan



* Apostrof

Trecura sarbatorile, de-acum blande amintiri. Vin zapezile ca o speranta si gandul ne duce spre arenele sportive. Sportivii vor inota prin omaturile grele, asezand la radacina lor sudoarea viitoarelor victorii. Zvonul unor rare bucurii ne mangaie sufletul sifonat de prea multe esecuri. Iata ca, dupa trei luni de testari dificile, s-a incheiat selectia pentru cel mai bun fotbalist junior din Romania. Dintre cei 5.000 de candidati la “Drumul spre glorie”, cel ales a fost Onisor Nicorec din Targu Lapus. La doar 16 ani, tanarul lapusean, aflat actualmente la Dej, va primi “viza” de joc pentru Ajax Amsterdam. O prima veste buna in noul an, care ne bucura mult, avand in vedere ca fotbalul din Maramures este la pamant. Dupa Chivu, Lobont si Mitea, Nicorec este al patrulea roman care imbraca tricoul celebrei echipe olandeze. Nu avem decat a-l felicita, dorindu-i din tot sufletul sa urmeze calea succesului si a gloriei, precum Lobont sau Chivu.

Ioan Petrusan



* “Baimarenii sunt fotbalisti de valoare”

“Am stat putin in Baia Mare, dar din cate am vazut, aici fotbalul se mananca pe paine. A fost o atmosfera deosebita si, sa nu o luati ca o exagerare, am fost flatat cand baimarenii mi-au solicitat autografe.” – Nicolae Dica (Steaua Bucuresti) Cel mai in voga fobalist din campionatul intern, Nicolae Dica, s-a aflat in Baia Mare pentru doua zile la sfarsitul anului trecut, cand a participat la Cupa Top Trade. Dica si-a etalat valoarea si a fost rasplatit cu aplauze din partea spectatorilor baimareni. “Este pentru prima oara cand vin in Baia Mare. Mi-ar fi placut sa joc pe teren mare, nu in sala. Sunt prieten cu multi dintre fotbalistii baimareni, cu Buia, Bumb, Somcherechi, Bilasco si altii. Baia Mare are fotbalisti de valoare si este pacat ca echipa din oras se zbate in anonimat”, a spus Dica. Atacantul stelist s-a aflat pentru prima oara fata in fata cu Miriuta, despre care a spus ca este un “fotbalist de clasa”. Dica spune ca prefera sa mai joace doi-trei ani in tara, dupa care va merge in strainatate. Despre transferul la Eintracht Frankfurt spune ca “A fost o pacaleala. A fost mai bine la Arges decat in Germania.” Intentiile pentru 2004 ni le-a spus, in exclusivitate: “Sa fiu sanatos, sa marchez cat mai multe goluri pentru Steaua si sa am multe selectii in Nationala Romaniei, pentru care promit ca voi inscrie multe goluri”. Dica a fost transferul sezonului trecut in fotbalul romanesc. El a plecat la Steaua pentru suma de 10.000 Euro.

Ioan Petrusan



* Sport pe scurt

Ex-baimareanul Ciprian Vasilache (Gloria Bistrita) a semnat un contract cu Rapid Bucuresti l Bogdan Peres (FC Baia Mare) este foarte aproape de un transfer la Gloria Bistrita l Handbalistul baimarean Valentin Ghioanea (Romania tineret) a fost golgeterul Cupei “Szilveszter” (Ungaria) l In prima etapa a Superligii Nationale de volei masculin, “U” Explorari va juca in deplasare, pe 17 ianuarie, cu Elcond Zalau l HC Selmont va juca, pe 17 ianuarie, de la ora 17, pe teren propriu, cu “U” Jolidon Cluj, in etapa a II-a a Ligii Nationale de handbal feminin, grupa valorica 1-8.

Ioan Petrusan

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.