• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Ianuarie , 2004
* Sportivii maramureseni au facut bilantul
INAINTEA STARTULUI

* Apostrof

* ”Obiectiv: olimpiada 2008”

* Sport pe scurt

* Sportivii maramureseni au facut bilantul
INAINTEA STARTULUI

In anul 2003, cluburile maramuresene au obtinut 478 de medalii la campionatele nationale (138 de aur, 167 de argint si 173 de bronz). La campionatele internationale au fost cucerite 45 de medalii (15 de aur, 10 de argint si 20 de bronz), performante care le depasesc pe cele de anul trecut.

Cele mai multe medalii cucerite in Campionatele Nationale le are LPS-CSS Baia Mare (169, dintre care 41 de aur, 57 de argint si 71 de bronz). Pe urmatoarele locuri se claseaza CSM Baia Mare (109 medalii, dintre care 27 aur, 44 argint si 38 bronz), Stiinta Baia Mare (55 de medalii, 21 aur, 15 argint si 19 bronz). Dintre cluburile din afara Baii Mari, cel mai bine clasat este CSS Baia Sprie care ocupa locul IV (37 de medalii, dintre care 11 de aur, 18 de argint si 16 de bronz). Surprinde absenta de pe podium a CSS Sighet. Intr-un clasament intocmit pe ramuri sportive pe primul loc se afla inotul, care a cucerit 146 de medalii (30 de aur, 55 de argint si 64 de bronz). Pe locul secund se afla orientarea sportiva, cu 110 de medalii, 37 de aur, 40 de argint si 33 de bronz. Podiumul este incheiat de karate, cu 59 de medalii (16 de aur, 16 de argint si 27 de bronz). Primul joc de echipa este handbalul, situat pe locul 12 (3 medalii, din care 2 de argint si 1 de bronz). HC Selmont este singura echipa din Romania care a reusit calificarea intr-o finala de cupa europeana. La contraperformante sunt de notat: evolutia lamentabila a fotbalistilor de la FC si cazul de “dopaj in masa” al rugbistilor de la “U” Remin.

Orientarea este prima!

In clasamentul medaliilor cucerite pe ramuri de sport in campionatele internationale, pe primul loc se situeaza orientarea sportiva cu 16 medalii (9 de aur, 5 de argint si 2 de bronz). Pe locul II se claseaza taekwon do ITF cu 11 medalii (3 de argint si 8 de bronz), ultimul loc pe podium fiind ocupat de judo cu 7 medalii (2 de aur, 1 de argint si 4 medalii de bronz). Remarcabila este si activitatea sectiei de judo a CSM Baia Mare.

“Orientarea sportiva a facut cinste Maramuresului, sportivii reusind sa obtina cele mai multe medalii (in clasamentul judetean pe cluburi) la concursurile internationale. Am pastrat traditia de peste 20 de ani de activitate.” - Karoly Racz, antrenor Star Team “A fost un an bun pe care vrem sa-l imbunatatim prin rezultate. Pentru asta vom face tot ce ne sta in putinta.” - Sorin Andrei, presedinte CSM Baia Mare

Ioan PETRUSAN



* Apostrof

Cum dadu zvon de zapezi peste brandusi, incepu roirea. Antrenorii echipelor de fotbal din Romania, acesti posesori ai unor valize cu fluturasi frumosi, sunt nevoiti, in preajma sarbatorilor, sa-si faca bagajele si sa-si caute adapost hibernal, asteptand primaveri mai prielnice. Acestia sunt, de asta data, Mircea Rednic, de la Rapid, Costel Orac, de la Otelul Galati, Ionut Popa de la FC Bihor, Pavel Badea din Banie. Doar la FC Baia Mare prognoza pare a arata mai stabila. Nici un front de precipitatii sub forma de lacrimi nu va tulbura apele. Trupa de “stranieri” va ramane in avanposturi. Le dau acest drept “performantele” obtinute in acest an. Un zvon simbolic, ajuns in melcul urechii, ne sopteste ca Mircea Petescu s-ar retrage pe malul Muresului, inspre UTA. Nu cred sa avem norocul acesta. Aici, inca se poate manca o paine buna pe banca tehnica. Oricum, ii dorim “olandezului”, sarbatori frumoase si colinzi care sa contina urari de bine in cuvinte.

Ioan PETRUSAN



* ”Obiectiv: olimpiada 2008”

”Sunt trei gimnaste foarte talentate, care pun mult suflet in tot ceea ce fac. Ele au ca obiectiv, in 2004, participarea la Campionatele Europene si la Campionatele Mondiale de gimnastica ritmica, iar in perspectiva prezenta la Olimpiada din 2008, de la Bejing.” - profesor Ileana Pantea, antrenoare LPS-CSS Baia Mare.

La fel ca in fiecare an, catedra de gimnastica ritmica, de la LPS CSS Baia Mare si-a premiat sportivele pentru rezultatele obtinute in anul in curs. Un moment aparte in cadrul manifestarilor a fost premierea gimnastelor Raluca Roxana Virlici, Laura Cupsa si Madalina Muresan, toate componente ale Lotului National de Gimnastica Ritmica in proba de ansamblu. Gimnastele sunt pregatite de antrenoarele Mihaela Borz, Marinela Jipa si Ileana Pantea, iar pentru anul care urmeaza au ca obiectiv prezenta la Campionatele Mondiale si la cele Europene. Un obiectiv indraznet, de perspectiva, este participarea la Jocurile Olimpice din 2008, de la Bejing. “Daca fetele vor fi ocolite de accidentari nedorite sau alte evenimente neplacute, acest lucru este posibil. Gimnastele au participat la o serie de concursuri nationale si internationale si au inceput sa acumuleze experienta”, a declarat antrenoarea Pantea. Cea mai buna sportiva a sectiei de gimnastica ritmica de la LPS CSS a fost desemnata Ioana Man, pentru performantele obtinute la competitiile din 2003.

Ioan PETRUSAN



* Sport pe scurt

Boxerii maramureseni au revenit cu trei medalii (doua de bronz si una de argint) de la Campionatele Nationale pentru seniori din acest an l Roxana Corzan (LPS CSS Baia Mare - sectia gimnastica ritmica) a decis sa-si anunte retragerea din activitatea sportiva l Pe 1 ianuarie 2004 se va desfasura editia a VII-a a Crosului Anului Nou, competitie a carui start se va da din fata Hotelui Mara, la ora 12,15 l In 2003, inotul a adus cele mai multe medalii nationale (146) pentru Maramures l Baimareanul Cristian Balaj este pe locul I in topul celor mai buni arbitrii de fotbal din Romania, in 2003.

Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.