• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Decembrie , 2003
* Un arbitru maramuresean s-a "ridicat"
Impotriva presedintelui

* “Totul porneste de la aparare"

* APOSTROF

* Sport pe scurt

* Un arbitru maramuresean s-a "ridicat"
Impotriva presedintelui

Candva, Baia Mare era considerata a doua capitala a sportului romanesc. Intre timp, lucrurile s-au schimbat si, din pacate, foarte rar in bine. Bucuria traita saptamanal de iubitorii sportului din Baia Mare s-a transformat intr-o cenusie aducere aminte a unor zile in care doar sportivii mai reuseau, prin performantele lor, sa dea culoare unor vieti cenusii.

Dupa finalul partidei dintre Farul Constanta - Steaua (2-1), din ultima etapa a turului Campionatului National, patronul bucurestenilor, Gigi Becali, l-a catalogat pe arbitrul baimarean “bagabond" si "hot". Cristi Balaj nu a lasat fluierul jos si l-a actionat in judecata pentru afirmatii calomnioase pe influentul presedinte de club. “Nu am gresit intentionat. Nu am vorbit niciodata cu Gigi Becali. In tot ceea ce am facut, am urmat regulamentul. Nu ma consider vinovat", a declarat Cristi Balaj. Arbitrul baimarean trebuie sa primeasca acceptul Ligii Profesioniste de Fotbal pentru a-l actiona in instanta pe Gigi Becali. “Nu-mi este frica de influenta lui Becali. Sa se faca dreptate. Cred ca noi, arbitrii, nu trebuie sa permitem fiecaruia sa ne umileasca", a spus Balaj. Becali a declarat ca arbitrul a gresit voit si nu ii este frica de faptul ca a fost actionat in judecata.

Exemplul urmat

La putin timp dupa “initiativa" lui Balaj, alti arbitri romani i-au luat exemplul. Astfel, asistentul Ioan Lazarescu, l-a actionat in judecata pe Dumitru Sechelariu, primarul Bacaului, pentru acelasi motiv: calomnie. Si centralul Sorin Corpodean l-a actionat in judecata pe Tiberiu Paskany, presedintele de la CFR Cluj Napoca, pentru ca acesta l-a facut “hot". Primele verdicte se vor da la inceputul anului viitor.

Despre Balaj

“Este un arbitru extraordinar. Nu face deosebire intre Steaua, Dinamo sau mai stiu eu ce echipa. Este echidistant. Pentru el jocul conteaza. Cine este mai bun trebuie sa castige. Nu a gresit voit in meciul cu Farul - Steaua. Este om si el" - Ioan Craciunescu, in exclusivitate pentru Gazeta de Maramures. “Cand arbitram trebuie sa fim oameni. Asa a fost si Balaj." - Marian Salomir, arbitru FIFA.

Baimareanul Cristian Balaj, fost jucator al FC-ului, a acces rapid in ierarhia arbitrajului din Romania si este considerat cel mai bun arbitru roman. Astazi el se afla in conflict cu influentul patron al clubului Steaua.

Ioan Petrusan



* “Totul porneste de la aparare"

“Echipa Romaniei a platit tribut lipsei de daruire. In nationala noastra nu au fost de vina numai antrenorii, in echipa au existat gascute care au daunat obiectivului nostru." - Mihai Marinescu, secretar general FRH.

Participarea nationalei Romaniei la Campionatul Mondial de Handbal feminin a fost un fiasco total. Romania a ratat obiectivul propus, participarea la Jocurile Olimpice din 2004, si s-a clasat pe un rusinos loc 10, in ierarhia celor mai bune echipe din lume. “Totul a pornit de la aparare. Fetele s-au certat intre ele. Vedeti si dumneavoastra, acum, multe dintre jucatoarele noaste vor sa ramana in strainatate, sa joace pentru alte tari. Nu avem nimic de comentat in aceasta privinta, dar ne pare rau ca o parte dintre jucatoare nu si-a facut datoria fata de culorile tarii", a spus Marinescu. Romania va intalni Olanda in preliminariile Campionatului European, o echipa considerata dificila de catre oficialii romani. La prima vedere, ar parea ca printre jucatoarele la care facea referire oficialul federatiei ar putea fi si singura baimareanca din lotul national, portarita Ildiko Kerekes-Barbu (in foto), aceasta a fost prea putin folosita pentru a fi "atinsa" de critici (titulara postului fiind Hutupan). Baimareanca Ildiko Kerekes-Barbu a risipit ultimele zvonuri, declarand ferm: “Nu voi juca pentru nationala Ungariei, voi juca in continuare pentru Romania." Peste toate, ramane dezamagirea, ca omatul cenusiu.

Ioan PETRUSAN



* APOSTROF

Cu grabire ne rostogolim spre anotimpul sarbatorilor si al colinzilor. Trecatoarele furtuni viscolite din lumea sportului, par a se domoli, ba mai mult, apar victorii care trezesc dezghetul din noi. Desigur, una dintre ele, este parcursul victorios al Minaurului, intr-o noua aventura europeana. Pana de curand, de mult nu am mai vazut pline tribunele salii sporturilor din Baia Mare si suporteri fericiti. Felicitari, tuturor jucatorilor, celor din preajma echipei si sincerele noastre multumiri. Dorim Minaurului o lunga alunecare prin omaturile calificarilor, pana cat mai departe, intr-un anotimp care sa ne aminteasca de marile bucurii prin care ne-a purtat, nu cu foarte multi ani in urma. Pe de alta parte, suntem curiosi care va fi verdictul in “galceava" dintre arbitrul Balaj si potentul Gigi Becali. Oricum, ii dorim lui Balaj si tuturor sportivilor maramureseni sarbatori minunate si le incredintam sperantele noastre in performante viitoare.

International

Canadianul Brett Hull, de la Detroit Red Nings, a urcat pe locul III in clasamentul celor mai buni marcatori din NHL, cu un total de 732 de goluri inscrise. El este devansat de Wayne Gretzky (894 goluri) si Gordie Harw (801 goluri) l Sud-coreanul Kim Un-Yong (72 de ani), vicepresedintele Comitetului International Olimpic, este acuzat de coruptie si cercetat de Parchet l Justine Henin-Hardenne (Belgia) a fost votata pe Internet de peste 30.000 de fani ai tenisului, drept cea mai populara tenismena a anului 2003 l Belarus a castigat ultima proba (stafeta) contand pentru Cupa Mondiala de biatlon feminin desfasurata la Hochfilsen (Austria), devansand echipele Germaniei si Frantei l Pilotul german Hainz-Harald Frenzen va abandona Formula 1 si va concura pentru echipa Opel intr-un campionat de masini de turism l Olena Zubrilova (Bielorusia) a castigat primul concurs de Cupa Mondiala din cariera, invingand la Hochfilsen in proba de biatlon sprint 7,5 km l Frumoasa pseudo - jucatoare de tenis Ana Kurnikova (Rusia) a reusit doar un egal (6-2, 3-6) in compania numarului 1 in clasamentul junioarelor, Carly Gullickson, in partida demonstrativa din deschiderea turneului Superset (Portland, SUA).



* Sport pe scurt

Bogdan Peres (FC Baia Mare) a primit pentru evolutia sa din acest an din partea Studioului Teritorial Radio Cluj, premiul “Juventute 2003" l Vasile Magureanu (INA-K Press) va participa in perioada 20 decembrie - 4 ianuarie la un Concurs international de tenis de masa rezervat veteranilor, care se va desfasura in Austria l Ioan Tataran a preluat conducerea echipei Industria Sarmei Campia Turzii l Sorin Pop a fost desemnat cel mai bun jucator al echipei “U" Explorari in 2003 l Baimareanul Petre Avramescu a demisionat de la conducerea echipei Lignitul Targu Jiu si, deocamdata, este liber de contract.

Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.