• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Decembrie , 2003
* Lotul national de handbal feminin se pregateste de C.M.
Baimareanca "mondiala"

* "Minaur s-a intrecut pe sine"

* Sport pe scurt

* International

* APOSTROF

* Lotul national de handbal feminin se pregateste de C.M.
Baimareanca "mondiala"

In perioada 1-14 decembrie, in patru orase din Croatia, se va desfasura cea de-a 16-a editie a Campionatului Mondial de handbal feminin. La competitie participa 24 de echipe, care au fost impartite in patru grupe. Reprezentativa Romaniei are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice, de la Atena, din 2004.

Echipa reprezentativa a tarii noastre va disputa toate meciurile din grupa la Karlovac si va intalni, in ordine, pe: Argentina (2 decembrie), Ucraina (3 decembrie), Japonia (4 decembrie), Tunisia (6 decembrie) si Norvegia (7 decembrie). Pentru faza urmatoare a competitiei se califica primele trei clasate. "Nu putem spune ca este o grupa usoara. Norvegia porneste ca favorita la titlu, Ucraina este un alt adversar dificil, iar despre Japonia nu stim aproape nimic. Argentina si Tunisia le consideram abordabile. Primele doua meciuri din grupa vor fi foarte importante pentru noi. Eu zic ca ne-am pregatit bine, iar fetele au demonstrat ca isi doresc foarte mult calificarea la Olimpiada de anul viitor", a declarat antrenorul Cornel Otelea. Pentru a avea asigurate biletele pentru Atena, Romania trebuie sa se claseze pe unul din locurile 1-5 la Mondiale. La editia trecuta a CM, din Italia, Romania s-a clasat pe locul 14.

"Portarita"

In lotul de 19 jucatoare deplasate in Croatia se afla si Ildiko Kerekes-Barbu, nascuta pe 23 noiembrie 1975, in Baia Mare. Portarul reprezentativei nationale a jucat la Suiorul Baia Mare, Oltchim Rm. Valcea, iar acum apara culorile echipei Cornexi Alcoa Szekesfehervar (Ungaria). Este campioana mondiala de tineret in 1994, cu nationala Romaniei. Este prezenta pentru a II-a oara la un Mondial de senioare. Ildiko este optimista intr-o evolutie buna a nationalei Romaniei si crede ca se va obtine calificarea la JO de la Atena. "Sunt de parere ca vom termina intre primele 5 echipe din Croatia, pentru a putea merge in 2004 la Olimpiada. Pentru mine ar fi prima prezenta la o Olimpiada si imi doresc foarte mult acest lucru. Inainte de toate, sper sa fiu ferita de accidentari si dupa aceea totul va fi bine", spune Kerekes-Barbu. Ex-baimareanca spune ca nu ii este frica de concurenta, desi o are ca "adversar" pe Luminita Hutupan (Krim Ljubljana). "Eu ma simt in forma, dar cine este mai buna, sa apere. Va avea de castigat doar Romania", a declarat baimareanca.

Declaratii "Vrem sa dovedim ca din Italia a fost un accident pentru selectionata Romaniei. Obiectivul nostru este calificarea pentru Olimpiada din 2004." - Cornel Otelea, antrenorul Romaniei. "Avem o echipa valoroasa, cu jucatoare experimentate. S-au facut progrese fata de anii trecuti, dar fetele trebuie sa aiba psihic de Mondiale. Ne este necesara o calificare la Olimpiada de la Atena." - Cristian Gatu, presedintele FRH.

Ioan PETRUSAN



* "Minaur s-a intrecut pe sine"

"Sunt multumit de modul in care au jucat handbalistii. Echipa este pe un drum bun. Am demonstrat ca avem valoare si nu am disparut din handbalul romanesc." - Lascar Pana, presedinte HC Minaur.

Revenirea lui Lascar Pana pe banca tehnica a Minaurului a adus un reviriment in jocul echipei. Doua victorii in Challenge Cup si trei victorii in Liga Nationala sunt rezultatele baimarenilor pe parcursul a sapte zile. Printre "victime" s-a numarat si Dinamo Romconstruct Bucuresti, echipa credidata cu sanse de 99% la castigarea titlului de campioana a tarii si care beneficiaza de un buget de peste 500.000 de dolari. "A fost rezultatul unui joc in viteza, a unui handbal de calitate de nivel mondial", a spus Lascar Pana. S-a evidentiat intreaga echipa, cu un plus pentru tanarul Valentin Ghionea (19 ani), un jucator despre care se spune ca ar fi al doilea Maricel Voinea. Ghionea a fost convocat la lotul national de tineret a Romaniei, pentru Trofeul Carpati (competitie care va avea loc in perioada 5-7 decembrie, la Cluj Napoca). Urmatorul examen pentru Minaur va fi dubla cu RK Juk Zegin Skopje (Macedonia), din turul IV al Challenge Cup. Baimarenii au propus macedonenilor disputarea ambelor meciuri pe teren propriu. "Asteptam acordul lor scris. Pana atunci, vom disputa amicale cu Clujul si vom participa la un turneu la Sighisoara", a declarat Pana.

Ioan PETRUSAN



* Sport pe scurt

Claudiu Rasco (ex-BC Lauruc) a castigat toate partidele sustinute in Campionatul profesionist de box al Germaniei Maramuresul va fi reprezentat de doi atleti, condusi de prof. Dumitru Paina, la Crosul Unirii de la Alba Iulia, competitie care va avea loc pe 1 decembrie Pe 6 decembrie, Roxana Virlici si Ioana Man (LPS-CSS) vor fi prezente la Cupa Romaniei, la gimnastica ritmica, de la Bucuresti Ex-baimareanul Liviu Paraschiv este noul antrenor al echpei de handbal feminin "U" Remin Deva FC Baia Mare are cea mai slaba aparare din Campionatul Diviziei B la fotbal Jucatoarea de tenis Stanca Muresan (AS Phoenix) va activa din ianurie 2004, la un club din Germania.

Ioan PETRUSAN



* International

Portugalia a inaugurat stadionul din Algavre-sud, al 8-lea din cele 10 complexe sportive pe care aceasta tara le va construi in vederea CE de fotbal din 2004 Jana Klocikova (Ucraina) a obtinut 3 victorii in prima etapa a Cupei Mondiale la inot (bazin de 25 m), care s-a desfasurat in Coreea de Sud Un fotbalist grec, in varsta de 17 ani, a decedat in urma unui stop cardiac, la un meci de fotbal amatori disputat in Insula Creta Fosta vedeta de la Chicaho Bulls, Dennis Rodman, a fost internat de urgenta intr-o clinica de dezalcolizare Larry Plean a fost numit in functia de manager general al echipelor de hochei pe gheata ale Statelor Unite Grand Prix-ul de F1 din 2004, de la Magny Cours (Franta) a fost suspendat din motive financiare Americanul Bode Miller a castigat prima proba de slalom urias, de la Lake City, a Cupei Mondiale din acest an. Este pentru prima oara, in ultimii 19 ani, cand un american castiga aceasta cursa Ali Hamsad Hasim va lua startul la Maratonul de la Sacramento, fiind primul atlet irakian care va participa la o competitie internationala, dupa caderea regimului lui Saddam Hussein Jucatorul echipei engleze Leeds United, Jody Morris, arestat sub acuzatia de viol, a fost eliberat pe cautiune Boxerul Oktay Urkal a castigat pentru a treia oara consecutiv titlul de campion european la categoria usoara.



* APOSTROF

Citeam undeva ca aproape o treime dintre americani sunt obezi, si am ramas nedumerit. Cum se poate asa ceva, intr-o tara in care exista sali de sport, terenuri, bazine si unde toti alearga de nebuni cu noaptea-n cap, prin parcuri si pe strazi? Americanii au dat vina pe alimentatie. Baga in ei de toate, ca la balamuc, consumand de-a valma ce vad la televizor. La noi, tendinta de ingrasare a copiilor si tinerilor este evidenta, iar cauza este absenta miscarii. Sedentarismul, care se insinueaza in comportamentul lor de la cea mai frageda varsta. In loc de inot vara - internet, in loc de schi iarna - televizor sau discoteca. Din lipsa de sali si terenuri, elevii aproape nu mai fac educatie fizica, iar studentii nici atat. Alesii nostri s-au pus pe construit sali de sport in scoli si licee, dar nu s-au gandit cum le vor folosi. Important e sa fie cuprinse in schema electorala. Ce va fi dupa, vom mai vedea!

Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.