• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 August , 2003
* Cu o fata schimbata
O noua aventura pentru FC

* APOSTROF

* Omagiu pentru “Dembo”

* Cu o fata schimbata
O noua aventura pentru FC

Caravana Diviziei B la fotbal porneste la drum sambata, 23 august, atunci cand sunt programate meciurile primei etape din editia 2003-2004. Fata de sezonul trecut campionatul se va desfasura dupa o alta structura. Echipele participante au fost repartizate, dupa criterii geografice, in trei serii a cate 16 formatii. Promoveaza direct in Divizia A ocupantele primului loc in cele trei serii. Retrogradeaza in Divizia C ultimele trei clasate in cele trei serii.

FC Baia Mare a fost repartizata in B3, seria considerata de catre specialisti cea mai puternica din divizia secunda. Jumatate din echipele care formeaza seria au jucat in Divizia A si au o veche experienta competitionala. FC Baia Mare abordeaza campionatul cu o echipa schimbata, aproape in totalitate, fata de sezonul trecut. In prima etapa, baimarenii vor juca in deplasare cu Corvinul Hunedoara.

Conducerea clubului baimarean a fixat un obiectiv pe termen lung: formarea unei echipe competitive, alcatuita din jucatori tineri si valorosi care in urmatorii 5 ani sa participe intr-o cupa europeana. Un obiectiv indraznet care necesita multa munca si daruire fata de culorile clubului. “Nu aruncam vorbe in vant. Vrem sa jucam fotbal, unul de calitate. In echipa vor juca fotbalistii care vor demonstra ca au valoare”, spune Mircea Petescu, directorul tehnic al formatiei baimarene. Pentru editia 2003-2004, obiectivul este salvarea de la retrogradare. FC Baia Mare se prezinta la startul campionatului cu o echipa noua, formata in marea majoritate, din jucatori foarte tineri, sub 19 ani. Au venit 16 juniori, toti de la Scoala de fotbal Lintesti (Arges), care apartine lui Petescu, si de la echipa de juniori Somesul Satu Mare. Este vorba despre Popescu, Radulescu - Patrona, Militaru, Luchin, Siminic, Patric, Sabau, Ivan, Cuciula, Oprea, Petcut, Puiu, Nicolae, Neacsa, Filip. O echipa fara nume sonore, care nu spune, deocamdata, nimic, dar cu care se vrea performanta. Din vechea “garda”, care a incheiat campionatul trecut, au mai ramas doar Albut, Drule, Peres si Iatu. Restul jucatorilor a fost “transferat” la echipa a II-a care va evolua in campionatul Diviziei D.

Revine Oana

Lotul a fost completat cu “veteranul” Vasile Oana (33 ani) care revine, dupa o absenta de aproape 10 ani, la echipa unde a cunoscut consacrarea. Fostul golgeter al Diviziei A si-a oferit serviciile pana in iarna si este un real castig pentru FC Baia Mare. Oana a mai jucat la Gloria Bistrita, Dinamo Bucuresti si Hapoel Petah Tikva (Israel). Este posibil ca la echipa baimareana sa poposeasca si Dorel Zegrean (31 ani) ultima oara la Fortuna Sittard (Olanda). Asadar, o aventura indrazneata pentru tanara echipa a Baii Mari, care mai mult ca niciodata are nevoie de sprijinul publicului. “Ii rog pe iubitorii fotbalului din Baia Mare sa aiba rabdare cu aceasta echipa tanara, deoarece o sa-i multumeasca din punct de vedere al spectacolului fotbalistic si automat au sa apara rezultatele. In momentul de fata, jucatorii nu sunt in forma maxima si nici nu vreau sa atinga aceasta forma decat pe parcursul campionatului. Echipa este foarte aproape de ceea ce vrem noi”, a declarat antrenorul Gabi Dumitru.

Ioan PETRUSAN



* APOSTROF

In vreme ce la ultimul recensamint populatia si-a declarat pana si bibelourile pe post de tacamuri, in culise sportului se petrec momente la fel de relaxante, ca o flacara de sudura privita cu ochiul liber. Cum ii sta bine omului sarac, FC Baia Mare a fost aleasa pentru “decapitare”. In vreme ce datoriile rudeniilor mai mari din lumea fotbalului sunt anulate, pasuite sau reesalonate, Federatiei i s-a pus “pata” pe echipa noastra. Adicatelea s-a dat un ultimatum FC-ului, referitor la niste plati restante care, daca nu vor fi achitate, se va trece la retrogradarea echipei. Somatia se refera la datoriile catre fostul antrenor Orac si catre jucatorii Canu si Bilasco. Fata de aceasta masura, ne trec prin minte “urari” de la plex in jos. Din punga saraca s-a platit o parte din datorii. De dorit ar fi ca in fiecare zi, pe la amiaza, cand se trezesc sa se duca la scarbiciu, demnitarii fotbalului sa-si pipaie maselele de minte, din aur masiv, si sa lase deoparte gurita sloboda care le bate. Dinspre partea inchinarii asteptam evolutiile din campionat ale FC-ului cel schimbat la fata, amintindu-ne ca punga e cam subtirica, iar la omul sarac nici boii nu-i umbla pe aratura.

Ioan PETRUSAN



* Omagiu pentru “Dembo”

Fostul international roman Emerich Dembrovschi va fi sarbatorit pe 6 septembrie la Campulung la Tisa (comuna din Maramures in care s-a nascut in urma cu 56 de ani) in cadrul unor manifestari prilejuite de aniversarea comunei. Dembrovschi va primi titlul de Cetatean de Onoare al comunei si, tot cu aceasta ocazie, in centrul comunei va fi dezvelit un bust al fotbalistului, realizat de Istvan Balaj. “Ne-am gandit sa-l cinstim pe acest fiu al comunei care niciodata nu ne-a facut de rusine. Are statuie in strainatate, de ce sa nu aiba una si la el acasa?”, a spus Cornel Torjai, consilier local. La manifestari si-au anuntat prezenta o serie de personalitati, printre care si presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Morariu.

Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.