• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Iulie , 2003
* Intr-un campionat nou HC Minaur porneste
Spre performanta

* Tanar si “principal” la FC Baia Mare

* Programul turului pentru FC Baia Mare

* Sport pe scurt * Intr-un campionat nou HC Minaur porneste
Spre performanta

Editia 2003-2004 a Campionatului Ligii Nationale de Handbal masculin va incepe pe 25 septembrie si va fi organizat dupa o formula noua. Federatia Romana de Handbal a pregatit surprize mai placute si mai putin placute, hotarand cu de la sine putere, fara a se mai consulta cu echipele participante, modul in care se va desfasura campionatul. HC Minaur Baia Mare s-a reunit luni, 14 iulie, pentru demararea pregatirilor pentru noul campionat. Echipa baimareana spera sa aiba un drum lung in Challenge Cup.

Abia in ianuarie 2004, suporterii baimareni ii vor vedea la lucru intr-un meci oficial de campionat pe “minauristi”. Inceputul campionatului este rezervat turneelor de sala disputate pe teren neutru, asa cum a hotarat constiincioasa federatie de specialitate. Pentru fani, raman meciurile din Challenge Cup (asta in conditiile in care conducerea HC Minaur nu va hotari, pentru a economisi niste bani, sa dispute ambele jocuri in deplasare - depinde de valoarea adversarului).

Liga Nationala de handbal masculin va fi formata din 14 echipe si va debuta cu patru turnee de sala. La finalul turneelor, echipa clasata pe locul I va fi desemnata castigatoarea Cupei Romaniei. Dupa aceste turnee, primele 8 vor juca in play-off, iar urmatoarele 6 in play out. In play-off se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare (tur-retur), dupa care se va trece la partide eliminatorii directe: locul 1-locul 8; 2-7; 3-6; 4-5. Meciurile se disputa dupa sistemul doua victorii din trei posibile, cu un prim meci pe terenul echipei mai slab clasate si apoi cu alte doua meciuri (daca este cazul) pe terenul echipei mai bine clasate. Invingatoarele vor juca semifinalele campionatului, iar invinsele isi vor disputa locurile 5-8. Partidele se vor disputa dupa acelasi sistem din confruntarile eliminatorii. “Din punct de vedere al calitatii este bine. Vor fi meciuri multe, handbalistii vor acumula experienta si cred ca handbalul va avea de castigat. Din punct de vedere financiar este dezastru. Toate echipele vor fi obligate la cheltuieli in plus. Cu partea financiara majoritatea nu sta pe roze, asa ca va fi o goana dupa bani”, a spus presedintele echipei HC Minaur, prof. Lascar Pana.

Pregatire la Izvoare

Handbalistii baimareni s-au reunit luni pentru reluarea pregatirilor. Dupa doua zile in care a fost efectuata vizita medicala, antrenorul Ioan Palko a demarat antrenamentele pentru reacomodarea cu efortul. Pe 21 iulie, baimarenii vor merge intr-un cantonament de 10 zile la Izvoare urmat de partide amicale, programul si adversarii urmand a fi stabiliti de conducerea clubului. “Deocamdata nici un jucator nu si-a exprimat dorinta de a parasi echipa. Nici despre veniri nu putem spune nimic pana nu vom vedea sigur pe cine ne putem baza. Este posibil sa participam la diferite turnee in tara si poate in strainatate. Vom analiza cele mai avantajoase oferte”, a spus Pana.

Minaur in Challenge Cup

Gratie locului 3 ocupat la finele sezonului trecut, HC Minaur si-a castigat dreptul de a participa in cupele europene. Echipa baimareana va evolua in Challenge Cup unde este calificata direct in turul III. EHF nu a stabilit inca datele de disputare ale meciurilor dar acestea vor avea loc in cursul lunii noiembrie. Baia Mare are posibilitatea de a se infrunta cu echipe puternice din tari in care se acorda o mare importanta acestei discipline sportive. Amintim doar cateva dintre ele: Borak Banja Luka (Bosnia), US Dunkerque (Franta), Krasnodar (Rusia), Schaffhausen (Elvetia), Ystad (Suedia), Cervena Zevzda Belgrad sau RK Skopje. “Ne dorim un parcurs cat mai lung. Adversarii sunt puternici iar costurile sunt mari. Vom face un efort pentru ca totul sa fie bine”, a afirmat Lascar Pana.

Ioan PETRUSAN



* Tanar si “principal” la FC Baia Mare

Incepand din 7 iulie, Gabriel Dumitru este noul antrenor principal la FC Baia Mare. In varsta de doar 33 de ani, Dumitru este la inceput de drum in antrenorat. A mai activat la Olimpia Satu Mare (de unde a fost demis pentru rezultate neconvingatoare), Somesul Satu Mare – juniori A si Scoala de Fotbal Lintesti (Arges). Ca jucator a evoluat la Rapid, FC Arges si aproximativ un an de zile in China. “Voi continua pe aceeasi linie inceputa de conducerea echipei, aceea de a forma jucatori tineri si de perspectiva. Am stabilit un obiectiv pe termen lung. Obiectivul pentru campionatul care urmeaza este salvarea de la retrogradare, dar cred ca se poate mai mult”, a spus noul antrenor al baimarenilor. Gabi Dumitru il va avea ca secund pe Lucian Balan, iar Vasile Feher va fi antrenor cu portarii. La pregatirile echipei sunt prezenti 35 de jucatori care vor fi selectionati in urma unor trialuri. Campionatul Diviziei B va incepe pe 23 august. Echipa baimareana va face parte din Seria a III-a, considerata cea mai puternica din Divizia B. “Sper sa facem o figura frumoasa, desi este o serie foarte puternica”, a afirmat Alexandru Jecan, vicepresedintele baimarenilor.

Ioan PETRUSAN



* Programul turului pentru FC Baia Mare

Etapa I, 23 august, (deplasare) cu Corvinul Hunedoara; etapa a II-a, 30 august, (acasa) cu CFR Cluj; etapa a III-a, 6 septembrie, (d) cu CS Certej; etapa a IV-a, 13 septembrie, (a) cu UTA; etapa a V-a, 20 septembrie, (a) cu Olimpia Satu Mare; etapa a VI-a, 27 septembrie, (d) cu IS Campia Turzii; etapa a VII-a, 4 octombrie, (a) cu Gaz Metan Medias; etapa a VIII-a, 11 octombrie, (d) cu CSM Resita; etapa a IX-a, 18 octombrie, (a), cu “U” Cluj Napoca; etapa a X-a, 25 octombrie, (d) cu Minaur Zlatna; etapa a XI-a, 1 noiembrie, (a) cu ACU Arad; etapa a XII-a, 8 noiembrie, (d) cu Oasul Negresti; etapa a XIII-a, 15 noiembrie, (a) cu Jiul Petrosani; etapa a XIV-a, 19 noiembrie, (d) cu Armatura Zalau; etapa a XV-a, 22 noiembrie, (a) cu Tricotaje Ineu.

Bute nu bate!

Romania n-a obtinut nici o medalie la Campionatele Mondiale de Box care s-au incheiat sambata in Thailanda. Seful delegatiei Romaniei, baimareanul Nicolae Bud, a considerat ca modesta evolutia celor 10 boxeri din delegatia tarii noastre. Lucian Bute a fost eliminat in sferturile de finala. “Romania a inceput mondialele cu stangul si le-a incheiat tot cu stangul. Altele erau sperantele noastre. Nu ne asteptam la rezultate stralucite, dar nici chiar sa nu accedem pe podiumul de premiere. Este o situatie delicata care va fi analizata amanuntit la revenirea in tara. Acum, pentru noi sunt importante europenele din februarie 2004, care sunt criteriu de calificare pentru J.O. din Atena. Pentru Olimpiada, obiectivul stabilit este obtinerea unei medalii de aur dupa 50 de ani de la singurul succes de acest gen”, a declarat in exclusivitate pentru GAZETA de Maramures, Nicolae Bud, secretar general al FRB.

Ioan PETRUSAN



* Sport pe scurt

Vasc este liber

Ex-baimareanul Cristian Vasc a devenit jucator liber de contract. In returul campionatului trecut, Vasc a jucat la divizionara B1 Inter Gaz Bucuresti dar, din cauza unor restante financiare, a parasit echipa, Comisia pentru Statutul Jucatorului dandu-i castig de cauza. In varsta de 34 de ani, Vasc a “adunat” 239 de prezente in Divizia A (la “U” Craiova, FC National si FC Brasov).

Inscrieri la AJF

Vicepresedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Gheorghe Cagula, a anuntat ca pana in 20 iulie se fac inscrierile pentru editia 2003-2004 a Diviziei “D” si Judet. Pe 24 iulie, ora 11, va avea loc sedinta tehnica cu reprezentantii echipelor din “D”, iar pe 29 iulie, ora 11, sedinta tehnica cu reprezentantii echipelor din Judet.

Cupa Egly

La sfarsitul saptamanii trecute, pe dealurile din imprejurimile Baii Mari, s-a desfasurat editia a IV-a a Cupei Egly la enduro motocros. Competitia a contat ca etapa in Campionatele Nationale ale Romaniei, Ungariei si Austriei. La startul unui traseu foarte dificil s-au prezentat aproximativ 60 de sportivi.

Ioan PETRUSAN



Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.