• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Iunie , 2003
* In campionatul judetului Maramures,
Fotbal D. Fotbal

* Sport pe scurt

* APOSTROF

* Golgeterul

* In campionatul judetului Maramures,
Fotbal D. Fotbal

A cazut cortina peste Campionatul judetean de fotbal. In general, a fost un campionat disputat in care laureatii au fost desemnati dupa meciurile din ultima etapa. Fotbalul maramuresean a demonstrat ca sunt valori certe, apte sa joace, in orice moment, in divizii superioare. Singurele parti slabe au fost dificultatile financiare cu care s-au confruntat toate echipele participante in campionat dar si lipsa de disciplina in multe din partidele disputate.

Fata de anii trecuti, Campionatul judetean de fotbal a fost organizat pe structuri noi. In Divizia D au fost doua serii, Nord (9 echipe) si Sud (12 echipe). “Divizia secunda” a campionatului nostru, Judet II a adunat la start 14 formatii. Una peste alta, fotbalul maramuresean este pe un drum bun.

Interesul unor oameni de afaceri de la sate, pentru promovarea fotbalului din judetul nostru, este numai un lucru bun pentru aceasta disciplina sportiva din Maramures. Castigatoarea seriei Sud a fost desemnata abia dupa ultima etapa a campionatului. FC Gloria Renel si Minerul Baiut au incheiat campionatul la egalitate de puncte (52) dar baimarenii au avut avantajul rezultatelor din meciurile directe. Kosisbur s-a impus fara probleme in cealalta serie, mai ales dupa ce FC Marmatia Sighetu Marmatiei nu a mai avut drept de promovare in urma retragerii din Divizia C. In seria Sud am consemnat si trei retrageri din campionat: Sporting Company Baia Mare, Phoenix Baia Mare, AS GSC Baia Mare. Finala Campionatului Diviziei D a fost adjudecata de FC Gloria Renel Baia Mare (castigatoarea seriei Sud) care a invins in ultimul act al competitiei pe Kosisbur Ocna Sugatag (castigatoarea seriei Nord) cu 3-2, dupa un meci aprig disputat. Renel, echipa antrenata de Sorin Sabau (foto), fost jucator la FC Baia Mare si FC Inter Sibiu, s-a dovedit mult mai pragmatica si si-a valorificat ocaziile de care a beneficiat. Renel si-a castigat dreptul de a participa, in sezonul viitor, in Divizia C. Urmeaza sa se gaseasca resursele financiare care sa permita echipei participarea in campionat. “Vom cauta toate solutiile pentru a accede cu succes in Divizia C. Asteptam sprijin din partea sponsorilor pe care ii asiguram ca nu vom face de rusine echipa”, a spus presedintele echipei, Dan Vasile. Finala campionatului de juniori a fost castigata de Independenta Baia Mare care a invins cu 7-2 pe Minerul Cavnic. La Judet II lider este FC Suciu de Sus, o echipa care a avut un parcurs constant si s-a dovedit a fi cea mai buna din campionat.

Premii pentru “judeteni”

Asociatia Judeteana de Fotbal Maramures a oferit premii constand in cupe, diplome, mingi si echipamente celor mai bune echipe si jucatori din sezonul 2002-2003. In Divizia D au fost premiate, la seniori, FC Gloria Renel si Minerul Baiut (seria Sud) respectiv Kosisbur Ocna Sugatag si Iza Dragomiresti (seria Nord). Cupa Fair Play: FC Gloria Renel si Minerul Baita (seria Sud) respectiv CSS Sighetu Marmatiei si Kosisbur (seria Nord). Golgeteri: Sebastian Muresan (Minerul Baita, seria Sud) – 19 goluri si Francisc Orosz (Kosisbur), Danut Ardelean (Iza Dragomiresti, seria Nord) – 22 de goluri. La juniori laurii au fost primiti de echipele Independenta Baia Mare si Minerul Cavnic. Golgeteri au fost desemnati Alin Filipciuc (Independenta) – 25 goluri, respectiv Camil Bindiu si Bogdan Medrea (ambii Minerul Cavnic) – 22 de goluri.

Ioan PETRUSAN



* Sport pe scurt

Solicitatul Balaj Arbitrul baimarean Cristian Balaj va arbitra pe 28 iunie, in Malta, returul primului tur al Cupei Intertoto la fotbal dintre Hibernias FC Paola si AC Allianssi (Finlanda). Balaj ii va avea asistenti pe Zoltan Szekely (Baia Mare) si Ioan Onicas (Zalau). Cristian Balaj a mai oficiat la centru partida dintre Lituania si Islanda din preliminariile CE 2004 precum si returul barajului de promovare dintre FC Oradea si Otelul Galati.

Lazar, antrenor emerit

Vasile Lazar (CSM Baia Mare) a primit din partea Federatiei Romane de Box distinctia de antrenor emerit pentru rezultatele obtinute in activitatea pe care o depune la clubul baimarean. Lazar este cel de-al doilea antrenor de la CSM, dupa Gheorghe Man, care primeste aceasta distinctie.

Tabara de handbal

In perioada 27 iulie – 10 august, Baia Mare va gazdui o Tabara nationala de handbal la care vor fi prezenti cei mai buni cadeti si cadete din tara noastra. Acestia vor face parte din Centrul de Excelenta de la Sighisoara, care va functiona incepand cu anul scolar 2003-2004. Tabara este organizata de FR de Handbal si MEC.

Ioan PETRUSAN



* APOSTROF

“A la guerre, comme a la guerre”, zice frantuzul, dar mie, prinzandu-ma cu umerii creierului (chiar din borcan), tare-mi miroase a masluiala. “Tradare, tradare, dar s-o stim si noi”, zicea un personaj creat de nenea Iancu Caragiale. Infrangerile suferite de Cuart la barajul de promovare ne scutesc de orice comentarii. Zau asa, sa pierzi in fata unor echipe pe care le-ai depasit in meciuri de pregatire, la scoruri de antrenament, sare in ochi de la o posta (iar acesta nu e nici un apropo la Posta Calnau, parol, Mito!). Turneul de la Bucuresti a insemnat, pentru suporterii pregatiti sa desfunde sampania victoriei, un fel de vin al casei preparat din rumegus. I-am primit pe jucatori cu bratele larg inchise si lacrimi de ciuda in ochii proprii si personali. Buletinul meteo Cuart comunica laconic si trist: “din cauza unui vast front blatosferic in zona echipei, la turneul de calificare, baietii au suportat cu stoicism intemperii de bere, folosind pe post de umbrela protectoare acordeonul deznadejdii”.

Ioan PETRUSAN



* Golgeterul

Alin Sania (19 ani), fost jucator al Minaur Baia Mare, evoleaza la echipa Slovenji Gradek (locul 4 in Slovenia). Sania a disputat finala Cupei Slovaciei (castigata de campioana Valenja cu 32-33, dupa prelungiri). Baimareanul a avut un sezon foarte bun, reusind sa-si castige locul de titular si sa devina golgeterul echipei. “A fost un campionat foarte bun. M-am acomodat si ma consider multumit.” Component al lotului national de seniori, Sania a primit oferte de la campioana Sloveniei, dar si de la formatii din Franta si Germania, insa a declarat ca prefera sa ramana in continuare la Gradek pentru a acumula experienta.

Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.