• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iunie , 2003
* Dupa un sezon cenusiu, fotbalul baimarean este la
Un alt inceput

* Sport pe scurt

* Apostrof

* Dupa un sezon cenusiu, fotbalul baimarean este la
Un alt inceput

FC Baia Mare a avut un sezon nu tocmai reusit in acest retur de campionat. Modificarile “din varf”, de la nivelul conducerii administrative, plecarile masive de jucatori si, nu in ultimul rand, dificultatile financiare s-au repercutat in jocul formatiei baimarene. ”Minerul” nostru a terminat campionatul pe ultimul loc din B2 ,dar nu a retrogradat in Divizia C, datorita restructurarii seriei. In campionatul viitor, FC Baia Mare spera sa-si imbunatateasca lotul si, beneficiind de o buna finantare, sa se mentina in divizia B.

“Performanta” baimarenilor ne aminteste de cea obtinuta in urma cu trei ani, atunci cand echipa a retrogradat in esalonul III al fotbalului romanesc. Noroc ca acum, prin excluderea celor de la UM Timisoara si retragerea Gilortului Carbunesti, nu a retrogradat nimeni. Multumirea suporterilor ramane ca Baia Mare mai are, cel putin pentru un an, echipa in B.

In acest retur, FC Baia Mare nu a reusit nici o victorie pe teren, doar doua la “masa verde” (cu Gilortul Carbunesti si Extensiv Craiova), trei rezultate de egalitate pe propriul teren si noua infrangeri. Plecarea lui Heinrich Schorsch de la conducerea echipei a lasat un gol mai mare decat era de asteptat, in jocul formatiei. “Acolitii” neamtului au luat urma sefului si echipa a ramas fara sprijin financiar. Schorsch a scos echipa la vanzare si dupa multe tratative, FC Baia Mare a fost preluata de doi oameni de afaceri maramureseni: Alexandru Jecan si Petru Andronic. Acestia au trebuit sa se lupte cu morile de vant pentru a repune pe picioare echipa. Baimarenii au ramas si fara jucatori, care s-au grabit sa-si gaseasca destinatii mai bune: la Oasul Negresti, Armatura Zalau sau FC Oradea. Echipa a fost inlocuita cu una de juniori (patronata tot de Jecan si Andronic) care evoluase in Divizia D a judetului, Sporting Company Baia Mare cu jucatori debutanti in Divizia B. La inceputul returului cel mai “batran” jucator era atacantul Peres (22 de ani). Inainte cu o saptamana de inceperea returului s-a renuntat la serviciile antrenorului Tiberiu Pop, inlocuit cu Ioan Muresan. “Sa avem rabdare. Sunt niste copii, dar au talent si cu atentie vor deveni jucatori valorosi”, spunea presedintele Jecan. Fotbalistii baimareni au provocat surpriza primei etape cand au incheiat la egalitate cu liderul Apulum Alba Iulia. Rezultatul a provocat valva si a dat sperante. A fost un vis destramat o data cu derularea urmatoarelor etape, cand jocul echipei a scazut in calitate. FC Baia Mare nu avea nici o sansa de promovare in A, dar nici de retrogradare in C. Din randul echipei s-au evidentiat Albut, Colar si Peres, acestia fiind si cei care au oferte de la alte cluburi din tara.

Jecan si Andronic

Efortul sponsorilor Jecan si Andronic este de laudat. Acestia se afla in fata unui nou inceput, in care trebuie sa mentina echipa la nivelul esalonului secund. Cei doi vor merge in continuare pe mana tinerilor. Au fost organizate trialuri cu jucatori din judet. In cursul acestei saptamani va fi stabilita noua conducere tehnica. In lupta pentru functia de antrenor principal se afla Lucian Balan, Ioan Tataran, Ioan Onciu si Adalbert Rosznai. Lotul cu care se va aborda campionatul va fi stabilit in urma unor jocuri de verificare in care vor fi testati jucatori din Maramures. “Este foarte greu sa construiesti o echipa in trei luni. Ramanem la conducerea echipei si vom incerca sa formam o formatie de perspectiva. Nu trebuie sa se piarda increderea in acesti jucatori tineri, de reala perspectiva”, a spus Alexandru Jecan.

Ioan PETRUSAN



* Sport pe scurt

Baimarenii galezi

Gloria Bistrita, echipa la care evolueaza ex-baimarenii Pap Deac, Negrean, Pelecaci si D. Sabau, va intalni in primul tur al Cupei Intertoto formatia galeza Bangor City. Partidele vor avea loc pe 21/22 iunie (turul - in deplasare), respectiv 28/29 iunie (returul).

Plastunion spera

FC Larodan Plastunion Satulung a incheiat campionatul din C8 pe ultimul loc. In urma reorganizarii editiei viitoare (12 serii a cate 16 echipe) formatia maramureseana pastreaza sanse de mentinere in Divizia C, deoarece multe dintre promovate nu dispun de resurse financiare. “Pentru aceasta trebuie sa avem banii necesari pentru a nu repeta evolutia din acest campionat”, a spus Augustin Panici, vicepresedintele clubului baimarean.

Cupa Romaniei

Spicul Ardusat si Minerul Baiut se vor intalni in finala judeteana a Cupei Romaniei la fotbal. Partida va avea loc miercuri, 18 iunie, de la ora 17 si va fi gazduita de stadionul “Dealul Florilor”. Dupa incheierea partidei, AJF Maramures va organiza festivitatea de premiere a editiei 2002-2003 din fotbalul judetean.



Ioan PETRUSAN



* Apostrof

Ar fi fost prea frumos. In loc de Mercedes, arbitrul ne-a furat si bicicleta, lasandu-ne la mana hazardului. Pentru ca acum ne trec prin minte numai injuraturi de la plex in jos, ne consolam cu ideea ca Mutu, Chivu, Ganea si ceilalti s-au lovit din nou de un ghinion cu fata umana. La Oslo, romanilor nu li s-a umflat pipota trufiei in piept si au jucat chiar bine si frumos, dar “fluierasul” a tinut cu tot dinadinsul sa ne faca sa ne simtim ca si cea mai jerpelita gaina din avicola Europei de Est. Sabia lui Damocles s-a prabusit peste efortul nostru si ne-a “faultat” sperantele ce ne faceau sa visam frumos. Ramanem la jocul celorlalte rezulate, cu inima innodata ghem, pana la pragul infarctului. Nesimtirea face parte din peisaj, dar formele ei cele mai abjecte au atins apogeul in Norvegia. Comparativ cu gradul de paloare a populatiei, hranita cu impozite tot mai mari si datorii la intretinere, acest meci ne-a demonstrat inca o data ca pe teren, uneori, iarba e maro si nu se vede de pamant si noroi.

Selmont se pregateste

Selmont Baia Mare a reluat pregatirile in vederea sezonului competitional 2003-2004. Liga Nationala va fi formata din 14 echipe, iar campionatul va incepe pe 14 septembrie cu un turneu de sala pe teren neutru in care se va juca dupa sistemul fiecare cu fiecare. Primele opt clasate vor juca in turneul play-off, iar formatiile de pe 9-14 vor evolua in play-out. Dupa efectuarea vizitei medicale, pe 7 iulie se va merge intr-un cantonament de 10 zile la Borsa. La intoarcere vor fi perfectate o serie de jocuri de verificare si este posibila participarea la turnee de pregatire in Ungaria si Croatia. Antrenorii sunt Ion Gerhardt si Sorin Radulescu. Modificarile din lot vor fi cunoscute abia dupa 16 iunie. Ilyes are oferte de a juca in Ungaria, Buican cocheteaza cu Rapid, David a depus un memoriu la FRH pentru a deveni jucatoare libera de contract, iar Nicolescu si M. Pop se afla la final de contract. Clubul este in tratative cu o serie de jucatoare in vederea intaririi lotului.

Ioan PETRUSAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.