• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Aprilie , 2012

Un spital de elită

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” se aliniază, din toate punctele de vedere, unităţilor medicale de elită din ţară. Pe lângă investiţiile materiale, a început o dezvoltare ştiinţifică şi academică, concretizată într-o primă ediţie a Zilelor Ştiinţifice ale Spitalului. 

 

Peste 200 de medici participanţi, personalităţi de renume din sfera medicinei invitate şi pe scurt, o activitate de înaltă ţinută academică.

Spitalul de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare se alătură puţinelor unităţi sanitare din ţară, circa 10, care organizează manifestări ştiinţifice. Recent, a avut loc prima ediţie a Zilelor Ştiinţifice ale Spitalului, activitate care se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi a 40 de ani de viaţă a spitalului, dar care serveşte unui scop mult mai amplu, motiv pentru care se doreşte ca aceasta să devină tradiţie. Călin Pop, managerul Spitalului, spune că: „Am plecat de la un lucru care e important pentru orice activitate medicală care se respectă şi anume că trebuie să fie un fel de for metodologic şi să coaguleze aspecte ştiinţifice pe lângă activitatea ei. De asta am insistat să avem o manifestare ştiinţifică, s-a legat şi de cei 40 de ani de activitate, dar scopul este acesta să ne consolideze statutul de for metodologic. S-a născut prima ediţie în care am reuşit să implicăm şi asistenţii medicali, şi, cu mare bucurie, au venit peste 200 de medici, personalităţi de la Cluj. A fost în paralel şi un curs de pediatrie care a fost un succes pentru că au participat peste 50 de medici de familie. Anul viitor dorim să organizăm şi mai bine acest eveniment şi cred că va fi o secţiune pentru specialităţi medicale şi una pentru specialităţi chirurgicale şi o să încercăm să invităm şi medici din afara judeţului”. Activitatea a fost una pur ştiinţifică, nu a avut nimic de-a face cu promovarea de medicamente sau tehnică medicală, ci doar cu promovarea ştiinţei, profesionalismului şi dăruirii. Coordonatorii ştiinţifici au fost doctorii Vasile Bonaţ şi Lucian Bogdan.

 

Activităţile spitalului dedicate celor patru decenii de activitate vor continua în perioada următoare cu un eveniment deosebit, de suflet, care va avea loc în 1 iunie la Liceul de Artă din Baia Mare, unde vor participa, pe lângă oficialităţi, cadre medicale ale spitalului şi vor fi oferite circa 400 de diplome aniversare celor care au contribuit la activitatea medicală. Evenimentul va fi înnobilat şi de două momente artistice şi va fi urmat de o serată. De asemenea, conducerea spitalului a pregătit pentru personal o surpriză culturală, mai exact, imediat ce începe stagiunea la teatru, cei care doresc vor putea urmări un spectacol. Iar din toamnă, se pregăteşte o campanie de informare în şcoli, dedicată elevilor care vor să urmeze o carieră în medicină.

 

Săptămâna trecută a avut loc o conferinţa de presă realizată în cadrul proiectului “Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul actual al lucrărilor. Printre participanţii la acest eveniment s-au numărat : Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, manager Dr. Călin Pop, Dan Cocoşilă - manager proiect, Lia Chira - diriginte de şantier, reprezentanţi ai constructorului, executantului, precum şi echipa de implementare a proiectului. Astfel, în ceea ce priveşte stadiul actual al lucrărilor, până în prezent au fost realizate lucrări în valoare totală de 19.141.797,20 lei. Această sumă reprezintă 37,56% din valoarea contractului de lucrări, care este de 50.959.155,29 lei fără TVA.

„Este un proiect care a avut şansa să fie finanţat şi a fost început în anul 2008. Nu este foarte uşor să duci un asemenea proiect în condiţiile în care rigorile Uniunii Europene sunt extrem de dure. Cu bune şi cu rele, acest proiect este deosebit de important pentru că aici discutăm de starea de sănătate a judeţului. Faptul că avem şi alte intenţii legate de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, pe lângă dotarea efectivă şi finalizarea acestui proiect, semnifică un obiectiv major atât pentru mine, cât şi pentru cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ. Încă din anul 2008 ne-am propus extrem de multe împreună cu domnul Dr. Călin Pop. Faptul că se va instala un angiograf modern, într-o încăpere la standarde europene, că avem un RMN în spital, că reuşim să dezvoltăm UPU, că se deschide o secţie de chirugie cardio-toracică, consider că sunt investiţii extreme de importante.” - a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.