• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 21 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Octombrie , 2024

Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” va avea un ambulatoriu modernizat, dotat cu aparatură modernă, la standarde înalte

La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” a avut loc o conferință de presă în care a fost prezentat stadiul proiectului „Modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat”. A fost prezent președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, managerul Spitalului, Alexandru Oros, directorul medical, Lucian Bogdan, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan. Conducerea spitalului a oferit mai multe detalii despre acest proiect important.

 

În sala de ședințe de la parterul spitalului au venit o parte din membrii care au lucrat la realizarea acestui proiect. El se desfășoară pe trei direcții: în Ambulatoriul Spitalului Județean, la Policlinica 2 și la Policlinica sportivă.

„Intervențiile pe care le facem cu acest proiect sunt esențiale, este ultima bucată total nereabilitată din Spitalul Județean. Trebuie spus că ambulatoriul nu a fost închis în perioada lucrărilor, se lucrează pe etape. Fiecare etapă se face ca și la UPU, cu pacienți în interior, adică nu se închid servicii medicale. Trebuie să amintim și de un proiect care urmează să fie realizat și la care domnul Oros a lucrat foarte mult. Este vorba de un proiect de peste 100 de milioane de euro. Vorbim de un nou corp de clădire care va fi realizat în curte. Va fi un proiect major, cel mai important pentru sănătatea maramureșenilor. Aici vom avea un nou bloc operator, cu toate dotările aferente. O nouă secție de laborator care nu are nevoie de intervenție umană pe tot circuitul. Astăzi vorbim de ambulatoriul integrat. Se știe că ambulatoriul și UPU sunt cele mai importante secții, sunt interfața spitalului. La UPU intră aproximativ 100 de mii de oameni pe an, iar la ambulatoriu circa 120 de mii de oameni”, a spus Ionel Bogdan.

 

Managerul Spitalului, Alexandru Oros, a făcut o prezentare a proiectului cu toate componentele realizate. El a spus că ambulatoriul este realizat în proporție de 70%, Policlinica 2 este la 100%, lucrările sunt terminate, iar la Policlinica sportivă s-a ajuns la 85%.

„Discutăm de o reabilitare de care era nevoie, discutăm de dotare cu aparatură și discutăm de înființarea de cabinete cu specializări medicale noi. Începând cu momentul în care vom da drumul cabinetelor noi, avem ramuri care nu se vor găsi din nou în județele limitrofe. Pe o rază de trei județe, doar la noi se rezolvă lucrurile pe linia cardiologiei intervenționale, pe linia neurochirurgiei și a altor specialități. Este un motiv în plus pentru care ne zbatem să aducem bani și să facem ce trebuie pentru spital. Odată cu finalizarea acestui proiect, putem să spunem că, pentru o perioadă bună de timp, am închis problema aparaturii medicale în ambulatoriu”, a spus managerul Alexandru Oros.

Proiectul cuprinde reabilitarea/ modernizarea spațiilor din cele trei locații în care funcționează ambulatoriul integrat al Spitalului de urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare:

-         Sediu central din str. George Coșbuc nr. 31;

-         Ambulatoriu de specialitate pentru sportivi, str. Gheorghe Marinescu nr. 3;

-         Policlinica nr. 2, str. Progresului, nr. 17.

 

Obiectivele proiectului:

-         Înființarea a cinci specialități clinice noi, respectiv: neonatologie, anestezie și terapie intensivă, radioterapie, pneumologie infantilă și cardiologie infantilă;

-          Dotarea specialităților paraclinice cu echipamente:

Analize de laborator: analizor automat pentru determinarea Vitaminei D și analizor urină pentru determinări de microalbuminurie;
Investigații cu radiații ionizante: Rx grafie digital cu 2 detectori și Rx grafie digital cu 2 detectori cu prindere în tavan și aparat osteodensitometru DEXA;
Investigații neiradiante: ecografe și ecodoppler.

 

-         Dotarea cu echipamente medicale, mobilier medical, mijloace de transport;

-         Reabilitarea/ modernizarea spațiilor în care funcționează ambulatoriul integrat.

Lucrările de reabilitare și modernizare a celor trei spații aferente ambulatoriului integrat sunt în faza finală, din punctul de vedere al execuției lucrărilor, stadiul este de 70% la sediul central, 85% la ambulatoriul de specialitate pentru sportivi și 100% la Policlinica 2. Valoare totală proiect – 13.701.075,84 lei fără TVA.

La finalul conferinței, s-a efectuat o vizită pe șantierul ambulatoriului.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.