• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 27 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Septembrie , 2022

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a marcat într-un mod inedit „Ziua Mondială a Siguranței Pacientului ”

Culoarea uniformei de spital a angajaților Spitalului Județean de Urgență, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății, a fost modul prin care aceștia au marcat „Ziua internațională pentru siguranța pacientuluiˮ, a cărei temă de anul acesta este „folosirea sigură a medicamentelor”.

În fiecare an, în ziua de 17 septembrie, OMS eviden­țiază importanța siguranței pacienților pentru a crește conștientizarea și implicarea publicului, sporirea înțelegerii și stimularea solidarității și acțiunii globale.
Prin urmare, dacă sunteți pa­cienți, implicați-vă activ în îngrijirea medicală pe care o primiți, participați la propria siguranță. Asta înseamnă că trebuie să puneți întrebări, să furnizați informații exacte despre problema de sănătate, despre istoricul medical, alergiile cunoscute și despre tratamentul pe care îl urmați acasă.

Spitalele sunt intimidante și, în unele cazuri, provoacă teamă, de aceea, dacă aveți întrebări, adresați medicului sau asistentului medical.

Este foarte important pentru cadrele medicale să cunoască me­dicația pe care o luați acasă, cu scopul de se asigura că aceasta nu interacționează cu medicația administrată în spital și după externare.
Puneți întrebări despre medicația care vă este administrată, despre indicațiile acesteia. Întrebați când trebuie să luați tratamentul și cu ce scop.

În calitate de cadru medical, informați-vă despre medicament! Înainte de a prescrie me­dicația, verificați dacă:
- aceasta este potrivită pentru pacient;
- calea de administrare a medicamentului e corectă;
- dozele administrate sunt adecvate;
- intervalul de administrare prescris este optim;
După prescriere, informați pacientul cum să își administreze medicația. Asigurați-vă că a înțeles!

Amintiți-le și aparținătorilor dumneavoastră că trebuie să-și spele sau să-și dezinfecteze mâinile. Folosiți soluția hidroalcoolică la intrarea în fiecare secție și la părăsirea spitalului. Dorim să vă protejăm pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră.

Dacă ești medic, asistent medical, farmacist, infirmier, brancardier, implică pacienții în acor­darea asistenței medicale! Fiți amabili, răspundeți întrebărilor tuturor pacienților!
Încurajați raportarea tuturor erorilor medicale, pentru că astfel putem învăța din greșeli!
Siguranța dumneavoastră este pri­ma noastră grijă și nu doar de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului (17 septembrie 2022).

„Siguranța pacientului este o disciplină relativ nouă, apărută ca o necesitate odată cu creșterea gradului de complexitate în cadrul sistemelor de îngrijire a sănătății. Aceasta își propune să prevină și să reducă riscurile, erorile și vătămările care apar la pacienți în timpul actului medical. În acest sens, sunt necesare politici clare, colectarea transparentă a datelor a căror analiză poate permite îmbunătățirea sigu­ranței, un corp profesional fami­liarizat cu domeniul siguranței pa­­cientului şi pacienți şi apar­ținători implicați în îngrijirea primită.

Medicii, asistenții şi toate celelalte cadre medicale pot evita erorile medicale atunci când acționează într-un mediu controlat, în care procesele şi sarcinile sunt foarte bine stabilite.
O cultură a siguranței se dezvoltă acolo unde se intersectează valorile și atitudinile în materie de siguranță ale majorității membrilor echipei. Nu doar în serviciile medicale ci peste tot, cu grija pentru siguranță ar trebui să venim de acasă”, a declarat managerul spitalului Oros Alexandru.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.