Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Spectacol de excepţie la Unguraş: Remember Cenaclul Flacăra
Pentru că hramul bisericii este o sărbătoare de suflet a întregii comunităţi, părintele Sabin Petru Bogluţ din Unguraş, comuna Dumbrăviţa, a dorit să facă din sărbătoarea satului un eveniment cultural şi spiritual deplin. Cu sprijinul UAC Europe a reuşit să organizeze un spectacol-eveniment despre care se va vorbi, cu siguranţă, mult timp de acum înainte: Remember Cenaclul Flacăra.
Cenaclul Flacăra a fost un fenomen cultural unic, care a cuprins încet întreaga ţară între anii 1973 şi 1985. De la poezia compusă de însuşi Adrian Păunescu (uneori şi instant, pe scenă) şi până la versurile recitate din poeziile poeţilor consacraţi, de la muzica timid îngânată de debutanţi anonimi, care urcau pentru prima dată pe scenă, şi până la unele piese deja cunoscute ale unor formaţii sau grupuri muzicale şi a unor solişti deja afirmaţi,
Cenaclul Flacăra a delectat publicul cu muzică începând de la melodii populare şi până la muzică clasică, folk şi rock. În total, peste 1.600 de spectacole de muzică şi poezie care au scris istorie. Acum, „flacăra” este dusă mai departe de fiul regretatului Adrian Păunescu, Andrei Păunescu. Şi, datorită părintelui Sabin Petru Bogluţ şi cu sprijinul UAC Europe, Cenaclul Flacăra a fost „reînviat” pentru o seară în Unguraş.
Aşa cum a povestit şi părintele Bogluţ la începutul evenimentului, ideea a fost lansată de părintele Jean Pop din Baia Sprie. Apoi, părintele i-a cerut ajutorul domnului Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe, care a acceptat fără ezitare. Astfel că, în 8 noiembrie, de la ora 17.00, Căminul Cultural din Unguraş a fost plin de oameni veniţi să-şi delecteze sufletul cu muzică şi poezie.
Părintele Sabin Bogluţ a ţinut să mulţumească sponsorilor de la UAC Europe şi i-a invitat pe scenă, în aplauzele publicului, pe Kevin Loebbaka - preşedintele UACE, Daniel Vărzaru - Chief Financial Officer şi Corina Mulea - PR&Office Manager. Apoi, părintele Bogluţ le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi a propus să se ţină un scurt moment de reculegere în amintirea ÎPS Justinian Chira şi a poetului Adrian Păunescu.
Maestrul de ceremonii a fost Andrei Bărbos, directorul Casei de Cultură din Baia Sprie. Spectacolul a debutat cu celebra melodie „Şi totuşi există iubire”, care a dat şi numele spectacolului.
Apoi, rând pe rând, au încântat publicul, cu melodii vechi şi noi, Andrei Păunescu, Valentin Moldovan şi Marin Pihuleac. Surpriza serii a fost mini-recitalul oferit de Kevin Loebbaka, preşedintele UAC Europe, care a adunat aplauze frenetice şi aprecieri atât din partea publicului, cât şi a artiştilor.
Un alt moment deosebit a fost nonconformista recitare oferită de părintele Jean Pop. La final, întreaga sală s-a ridicat şi a încântat, împreună „Doamne, ocroteşte-i pe români”.