• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 August , 2012

Soprana Angela Gheorghiu, în Maramureş

Celebra soprană Angela Gheorghiu şi-a petrecut vacanţa în Maramureş. Pe contul de facebook mărturiseşte că-şi dorea de mult timp să ajungă în judeţul nostru, dar nu a reuşit până acum. Aşa că, în cele 7 zile petrecute aici “am făcut tot ce-am putut”, asta însemnând că itinerariul sopranei cu 20 de ani de carieră internaţională include desigur Bârsana şi Săpânţa. Despre Mănăstirea Bârsana, mărturiseşte că “e unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut vreodată”. Stareţa mănăstirii, Filofteia Oltean, spune că: „Sincer eu nu m-am întâlnit cu soprana Angela Gheorghiu, dar m-am bucurat când am auzit că i-a plăcut la noi. Maica Macrina este ghidul mănăstirii şi poate dânsa ştie mai multe detalii. Dar mie nu mi s-a spus că a fost pe aici soprana, probabil a vrut să fie discretă să nu iasă în evidenţă. La noi vine multă lume şi dacă nu s-a prezentat, nu ni s-a părut ceva ieşit din comun, mai ales dacă soprana s-a comportat ca un turist oarecare.

Dacă maica Macrina nu mi-a spus despre vizita sopranei, înseamnă că prezenţa ei a fost una discretă şi de bun simţ. Sunt oameni mari care vin la noi şi nu vor un statut special, pentru că nu toată lumea vrea să iasă în evidenţă, mai ales când vizitează o mănăstire, unde este ceva de suflet.

Pe noi ne bucură când auzim că oamenii care ne trec pragul sunt încântaţi de ce am realizat. Este onorant că a spus că-i unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a văzut. Noi nu cerem detalii turiştilor dacă ei nu se prezintă, iar maica arată istoricul Mănăstirii tuturor celor interesaţi”. Printre distracţiile cu care s-a „tratat” soprana în Maramu’ se numără şi îmbrăcarea unui costum popular.

Comentariile celorlalți

ramona pe 27.08.2012 la 11:54
Nu, a fost doar cu fiica ei, Ioana si cativa prieteni apropiati. Sotul ei, tenorul Roberto Alagna, a avut in vara asta niste probleme de sanatate care probabil, l-au impiedicat sa o insoteasca. Dupa vacanta in Maramures, Angela Gheorghiu a fost la Bucuresti, pentru a aduce, la Ateneul Roman, un ultim omagiu pianistei Mihaela Ursuleasa. Bravo acestei mari artiste care a gasit timp spre a fi alaturi de fiica si mama pianistei, in acele momente teribile...In ultimele zile de vacanta, pe o plaja din sudul Frantei, cu siguranta, acum alaturi de Roberto !
Gianni Truvianni pe 26.08.2012 la 15:49
A great soprano and lovely lady
http://truvianni.wordpress.com/angela-gheorghius-daughter-a-book-by-gianni-truvianni/
Iulia pe 21.08.2012 la 01:49
A fost si cu Roberto?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.