• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2013

Social-democraţii maramureşeni şi-au ales vicepreşedinţii organizaţiei judeţene

PSD Maramureş şi-a ales vicepreşedinţii, secretarul executiv şi trezorierul în cadrul Conferinţei Judeţene a filialei social-democrate. Pe post de supervizor, Ioan Rus, vicepreşedintele PSD, responsabilul pe regiunea de N-V cu „numele trandafirului”. 

 
 

La Millennium s-au strâns peste o sută de pesedişti pentru a finaliza alegerile din filială. Atmosfera a fost destinsă, social-democraţii maramureşeni au venit în grupuri spre sala unde urma să aibă loc o nouă rundă de alegeri. S-a stat la o apă minerală, în hol, afară şi pentru că soarele a revenit pe cer, după mai multe zile înnorate. Căldură mare afară, căldură mare înăuntru. Nu s-a început la ora fixată din motive obiective, dar pesediştii nu au pierdut vremea, ultimele discuţii între lideri au fost tranşate, aşa că la apariţia lui Rus, lucrurile au fost aşezate pe un făgaş de normalitate.

Preşedintele organizaţiei, Gabriel Zetea, a deschis lucrările cu un discurs bun, în care a mulţumit celor care l-au ales şi mai ales parlamentarilor PSD de Maramureş pentru implicarea în rezolvarea problemelor Maramureşului. Au urmat la cuvânt aleşii maramureşenilor cu scurte declaraţii.

Liviu Pop, Gheorghe Şimon, Sorin Bota, Călin Matei, Ana Moldovan, Dumitru Matei şi alţii au vorbit despre proiectele judeţului, despre nevoia de mobilizare generală, despre investiţii, locuri de muncă.

 

Senatorul Sorin Bota a avut un discurs foarte bun. El s-a adresat vicepreşedintelui Ioan Rus cu o solicitare corectă şi de bun simţ. Bota a spus că Maramureşul nu are o reprezentare în guvern aşa cum ar fi trebuit să aibă, având în vedere rezultatele foarte bune obţinute de organizaţia maramureşeană.

Răspunsul lui Rus a fost că această problemă este comună Transilvaniei. „Este judeţ din sud care are şase membri în guvern! Ceea ce nu este normal. Eu am pledat pentru o reprezentare unitară, din toate zonele”, a spus Rus, în răspunsul oferit senatorului Sorin Bota.

Alegerea vicepreşedinţilor, a secretarului executiv şi a trezorierului s-a făcut în bloc, prin vot deschis. Au fost aleşi în unanimitate cei propuşi de liderul Zetea. Acesta a spus că a dorit să fie reprezentate toate zonele judeţului şi că sunt mai mulţi primari, vârful de lance al administraţiei judeţene. Cinci poziţii au revenit femeilor social-democrate maramureşene, liderul organizaţiei de tineret şi a organizaţiei seniorilor PSD.

Ioan Rus a vorbit ferm, numai despre regionalizare. El a subliniat faptul că este nevoie de muncă de lămurire a cetăţenilor cu privire la procesul de descentralizare administrativă, dar şi de un demers unitar din partea tuturor partidelor pentru ca regionalizarea să aibă loc în acest an.

 
 

„Este judeţ din sud care are şase membri în guvern! Ceea ce nu este normal. Eu am pledat pentru o reprezentare unitară, din toate zonele”

Ioan Rus
 
 

Vicepreşedinţii nou aleşi

 
Sorin Bota,

Liviu Marian Pop,

Gheorghe Şimon,
Florin Tătaru,
Dumitru Matei,
Sorin Vlaşin,
Vasile Coman,
Gabriela Dobre,
Gabriela Hofer,
Oana Doncas,
Vasile Boitor,
Nicolae David,
Dorin Mitre,
Liviu Tămaş,

Alexandru Dragoş,

Nelu Şovre,
Pavel Octavian,
Viorel Paşca,
Ana Moldovan,

Gheorghe Mureşan,

Florica Roman şi
Cosmin Drule.
 

Trezorier a fost ales Emil Munteanu.

Să mai spunem că secretar executiv a fost ales Dragoş Titea.

 

De asemenea, funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Maramureş s-a transformat în cea de preşedinte executiv, respectiv Călin Matei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.