• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 August , 2012

Situaţia bisericii din Şişeşti

Pentru a se evita orice speculaţie legată de situaţia bisericii din Şişeşti, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului vă aduce spre ştiinţă că Parohia Ortodoxă Şişeşti va respecta sentinţa dată de Curtea de Apel Cluj, în care s-a dat câştig de cauză părţii greco – catolice din Şişeşti, în urma mai multor procese care durează de mai bine de 15 ani.

 

Drept urmare, credincioşii majoritari ortodocşi au luat hotărârea de a-şi construi o nouă biserică, obţinând deja şi amplasament pentru noul locaş de închinare. Este regretabil faptul că, deşi executorul judecătoresc a acceptat ca dată de predare a bisericii 20 august a.c., când urma să fie finalizată biserica provizorie a credincioşilor ortodocşi, partea greco – catolică n-a fost de acord, forţând executarea sentinţei tocmai în preajma marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, astfel contribuind la creşterea tensiunilor între locuitorii comunei Şişeşti.

Cu certitudinea că adevărata dreptate este numai la Dumnezeu, trăim cu nădejdea că credinţa ortodoxă dreptmăritoare nu va putea fi înlăturată din sufletele creştinilor, care au păstrat nealterată credinţa neamului nostru românesc.

 

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.