• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Aprilie , 2012

Patimile şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos la Şindreşti

Biserica Parohiei Ortodoxe Şindreşti, din Protopopiatul Baia Mare, comuna Dumbrăviţa, a fost duminică, 8 aprilie, gazda unei expoziţii de icoane şi desene religioase, realizate de copii cu vârsta între 7 şi 14 ani din cadrul parohiei.

 

Expoziţia cu tema Patimile şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română şi s-a desfăşurat în cadrul programului catehetic Hristos împărtăşit copiilor, program care se derulează de mai bine de doi ani şi în Parohia Şindreşti, cu binecuvântarea Preasfinţitului Iustin Sigheteanul.

Trebuie amintit că această „acţiune de zidire sufletească la urma urmei”, se îngemănează la o scară redusă, cu o amplă lucrare de repictare a bisericii care se desfăşoară în prezent. Lucrarea în frescă a fost începută în anul 2011 sub coordonarea zugravului Ştefan Sălăjan din Iaşi, şi urmează linia tradiţională a Bisericii Răsăritene în stilul bizantin.

 

,,Am dorit prin realizarea acestor icoane şi desene o sensibilizare a copiilor şi a credincioşilor faţă de suferinţa semenului, văzută acum prin prisma suferinţei şi a patimilor Mântuitorului Iisus Hristos. În egală măsură, am încercat să aducem un plus de mângâiere şi de nădejde în sufletele celor suferinzi, prin biruinţa vieţii asupra morţii, sugerată de Învierea din morţi a Mântuitorului Hristos’’.

 

Preot paroh Săsăran Dănuţ, coordonatorul evenimentului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.