• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 August , 2012

Simpozion cultural la Săliştea de Sus

În 13 – 14 august se organizează la Săliştea de Sus a IV-a ediţie a Simpozionului Naţional de Cultură şi Civilizaţie Românească. Profesorul Simion Iuga, cel care se ocupă de organizarea evenimentului, ne-a spus: „Este a patra ediţie organizată de Primărie. Totul a început acum 4 ani, cu o întâlnire a intelectualilor din Săliştea de Sus. Nu a fost gândită chiar ca o întâlnire cu fiii satului, pentru că am încercat să adunăm şi studenţi, absolvenţi, doctoranzi, doctori. Dar după acea întâlnire, în fiecare an aceasta a avut o potenţă mai mare. Şi am reuşit dintr-un festival local să-l facem judeţean şi apoi naţional, prin participarea cât mai multor personalităţi. A devenit o regulă ca după aceste simpozioane să se publice o carte, unde sunt cuprinse toate lucrările prezentate în cadrul evenimentelor de la noi”.

 

Pentru a realiza anvergura evenimentului, vă spunem că printre cei care şi-au anunţat prezenţa la Simpozionul de anul acesta sunt: Valentin I. Vlad – vicepreşedinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop – membru al Academiei Române, Vasile Frăţilă - prof.univ.dr Univ. de Vest, Timişoara, Adrian Rezeanu - Cercet. şt. princ. dr. – Inst. de Lingv. “Iorgu Iordan-Al. Rosetti” al Academiei Române, Sorin Vişovan – dr. în filologie, Ştefan Vişovan - Conf. univ. dr. –Univ. de Nord, Baia Mare, Gheorghe Şişeştean - Prof. univ. dr.Univ. din Oradea, Nicolae Iuga - Conf. univ. dr. – Univ. de Vest “Vasile Goldiş” Arad, Stelian Ioan Boia - Lector univ. dr. Univ. de Vest “Vasile Goldiş” Arad, Ilie Gherheş - Lect. univ. dr. Academia Română, filiala Iaşi, Bogdan Dan Ioan - Cadru univ. – Univ. de Vest “Vasile Goldiş” Arad, Bogdana Cecilia Bogdan - Cercet. – “Gnossis Center” Sibiu, Iulia Grad - Dr. assist. cercet. Univ. Babeş-Bolyai, Simion Iuga - Prof. pensionar Săliştea de Sus, Ion Petrovai - Prof. dr. – Petrova, Măricuţa Petrovai - Prof. – Petrova, Alexandru Bogdan Petrovai - Prof. dr. – Petrova, Gheorghe Bărcan - Profesor pensionar Baia Mare, Adelina Emilia Mihali - Prof. drd. Univ. de Vest - Timişoara,  Maria Vlad - Prof. pensionar.

 

„Cel mai important lucru este că oamenii de cultură din ţară vin cu drag la Săliştea de Sus, vizitează materialul, este o întâlnire de suflet, dar ne îmbogăţim şi cu lucrări importante, din diverse domenii. Se poate spune că este un fel de şcoală de vară, la care participă personalităţi din diverse domenii. Se abordează diverse subiecte interesante, şi avem foarte multe de discutat şi de ascultat”, a adăugat profesorul Simion Iuga.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.