Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
SIGHET: Podul peste râul Şugău va putea fi construit
Podul peste râul Şugău va putea fi construit în cele din urmă, asta după ce consilierii locali care s-au abţinut de la vot în şedinţa ordinară din septembrie au admis că, de fapt, se aflau în necunoştinţă de cauză.
Doi dintre aceştia s-au abţinut de la vot şi de această dată, însă proiectul de hotărâre care presupune aprobarea finanţării multianuale a obiectivului de investiţii „Execuţie pod nou după moară pe strada Valea Cufundoasă din municipiul Sighetu Marmaţiei” şi modificarea listei de investiţii aferente bugetului local al municipiului Sighetu Marmaţiei, Serviciul Public de Gospodărire Urbana, a fost adoptat de aleşii locali cu 16 voturi pentru şi două abţineri.
S-au abţinut de la vot consilierii Ioan Sas şi Vasile Moldovan. Colegii lor de partid însă au explicat de ce nu au votat în şedinţa trecută acest proiect şi au ajuns la concluzia, în cele din urmă, că oamenii de pe Valea Cufundoasă sunt în pericol de fiecare dată când trec peste acel pod improvizat şi că ar fi cazul să îi sprijine măcar în ultimul ceas. Un alt motiv ar fi fost şi prezenţa a numeroşi cetăţeni din zonă în sala de şedinţă a Primăriei, lucru care i-ar fi intimidat pe aleşii locali.
„Referitor la abţinerea PSD din şedinţa anterioară, motivul abţinerii de atunci a fost faptul că s-au demarat lucrările şi ulterior s-a iniţiat proiectul de hotărâre. N-am ştiut că o să se abţină şi ceilalţi doi colegi, ne-au încurcat un pic, pentru că, dacă nu s-ar fi abţinut şi ei, proiectul de hotărâre ar fi trecut”, a explicat Dan Dunca, consilier local PSD.
Primarul Ovidiu Nemeş a răspuns acestei declaraţii cu o explicaţie detaliată a ceea ce s-a întâmplat de fapt pe strada Valea Cufundoasă.
„Eu cred că aţi fost în necunoştinţă de cauză şi lucrurile nu v-au fost explicate aşa cum s-au produs. Aici în sală sunt şi cetăţenii din acea zonă, care vă pot confirma sau infirma ceea ce o să vă spun eu. Acolo podul s-a rupt, fiind foarte şubred, după ce un camion a trecut pe el. Întrucât podul s-a deteriorat, s-au prezentat la faţa locului cei de la Urbana, în vederea reparării podului”, a precizat Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.
Edilul local a explicat faptul că a indicat ca podul să fie reparat iniţial din aceeaşi structură din care era şi înainte, adică din lemn. Din cauză că mai mulţi oameni l-au abordat pe primar pe motiv că şi-ar dori un pod din beton, deoarece au emoţii de fiecare dată când traversează râul Şugău, acesta a dat mai departe cazul în gestiune Serviciului Public de Gospodărire Urbana, care a pregătit o documentaţie în vederea reparării podului. Au fost două picioare de pod care susţineau structura de lemn a podului.
Acele două picioare au fost refăcute în regim de reparaţii de către Serviciul Public de Gospodărire Urbana, pentru ca podul să fie refăcut din lemn. Mai apoi, oamenii care locuiesc în zonă au cerut construcţia unui pod din beton. În acest sens, Serviciul Public de Gospodărire Urbana a demarat un proiect şi a obţinut toate avizele necesare construcţiei noului pod din beton. În urma celor relatate de către primarul Ovidiu Nemeş, consilierii PSD şi-au asumat faptul că se aflau în necunoştinţă de cauză în momentul în care s-au abţinut de la vot şi au amânat astfel o construcţie necesară sighetenilor care locuiesc pe strada Valea Cufundoasă.
„Mulţumesc domnului primar pentru explicaţii. Într-adevăr, am fost dezinformaţi”, admite Diana Pozman, consilier local PSD.
Astfel, proiectul a primit 16 voturi pentru şi două abţineri, iar în cele din urmă a fost adoptat.