• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Mai , 2015

SIGHET: Nunta de aur a reunit zeci de cupluri de sigheteni care au dat dovadă că iubirea rezistă în timp

Cuplurile de seniori din municipiul Sighetu Marmaţiei s-au bucurat duminica trecută de “Nunta de aur”. Peste 30 de perechi de sigheteni au celebrat 50 de ani de căsătorie prin intermediul evenimentului organizat de Partidul Naţional Liberal, aflat la a cincea ediţie anul acesta.

 

Celebrarea căsniciilor durabile de 5 decenii a debutat cu reînnoirea jurămintelor în faţa lui Dumnezeu. Alături de primarul municipiului Sighetu Marmaţiei şi de soţia acestuia, perechile au luat parte la binecuvântarea preoţilor din trei lăcaşe de cult: catedrala ortodoxa, biserica romano-catolică şi biserica ortodoxă-ucraineană.

 

După 50 de ani de la prima nuntă, fiecare doamnă a ţinut în mână din nou un buchet de mireasă, oferit de către organizatori.

După emoţiile simţite pe parcursul slujbelor religioase, cuplurile de miri au fost duse la Grădina Morii pentru o şedinţă foto, după care toate perechile s-au îndreptat spre un local select din oraş pentru a sărbători în continuare dragostea statornică.

Primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a oficiat starea civilă pentru mirii prezenţi, fiecare cuplu primind ulterior din partea municipalităţii câte o diplomă de merit pentru că pe parcursul timpului au oferit un exemplu de căsnicie, demn de urmat.

 

Toate perechile prezente s-au arătat încântate de eveniment, menţionând că se simt onorate să ia parte la o iniţiativă atât de frumoasă.

Secretul unei căsnicii longevive, au spus majoritatea, este pe lângă dragoste, răbdarea şi comunicarea chiar dincolo de cuvinte, comunicarea din priviri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.