• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 13 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Octombrie , 2012

Şi tot zbor / Vise

Mi-a spus cineva, recent, de unde provin visele noastre. Şi cine sunt cei care ni le împlinesc... Ele sunt trimise de îngeri, ne sunt date pentru ca, din când în când, să avem ştiinţă de lumea cea nevăzută a puterilor de sus.

Un vis este nu numai o modalitate prin care îngerii vorbesc cu noi, ci şi un dar care ni se oferă, la picioarele nopţii, ca alt mod de a ne arăta că nu suntem lăsaţi la voia întâmplării. Oamenii care ne împlinesc visele - pentru că există şi astfel de semeni - sunt de fapt trimişi îngereşti, mesageri ai lor. Printr-un joc de roluri, ei devin mesageri ai mesagerilor, multiplicând astfel regula jocului divin în care suntem cu toţii părtaşi. Aşa cum omul, în ipostaza lui de creatură, trebuie să îşi manifeste şi atribute de creator, la rândul lui, el are de împlinit roluri de mesager. Îngerul este cel ce ne trimite şi împlineşte visele noaptea, iar omul drag e cel ce ni le dăruieşte, cu lumină, ziua.

 

Am văzut locuri unde până şi animalele râd cu ochii, de bucurie că visul lor - de a sta împreună cu oamenii - se împlineşte... Am văzut oameni fericiţi şi bucuria inundând până şi marginile fiinţei lor... Am trăit momente în care lumina lichidă s-a transformat în apă, apoi bucuria s-a făcut stâncă, sporind taina nemărginirii celor necuprinse de mintea omenească, dar trăite din plin de simţurile noastre. Am văzut cum moştenirea miracolului nu ţine cont de nimic şi se transmite prin trăire, nu prin cuvânt sau învăţătură. Cum copiii urmează, fără să ştie, visurile de noapte ale părinţilor şi le transformă în vise de zi, urmând să fie, la un moment dat, împlinite. Dacă astfel de lumi există, dacă astfel de oameni mi-a fost dat să întâlnesc, înseamnă că şi visele mele au prins contur şi formă reală, întru miros de bună mireasmă duhovnicească...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.