• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 22 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Februarie , 2020

Sesiune de instruire la Consiliul Județean Maramureș, pentru beneficiarii proiectelor derulate în cadrul POC „România - Ucraina 2014 – 2020”

Marți, 11 februarie 2020, cu începere de la ora 10.00, sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ Maramureș a fost gazda unei sesiuni de instruire dedicată beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul Programului Operațional Comun „România - Ucraina 2014 – 2020”.

 

 

Evenimentul a fost organizat de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava în colaborare cu Consiliul Jude­țean Maramureș, fiind destinat autorităților locale, respectiv insti­tuțiilor publice sau private din județele Maramureș și Satu Mare care au primit finanțare pentru proiecte de tip Soft (fără com­ponentă de infrastructură).
Pentru acest Program de finan­țare, BRCT Suceava are calitatea de Se­cretariat Tehnic al Programului, iar Ministerul Dezvoltării, Lucră­rilor Publice și Adminis­trației func­ționează ca Autoritate de Ma­na­gement. Au fost prezenți și experți din cadrul ministerului de resort care oferă informații și sprijin beneficiarilor în tot ceea ce înseamnă ciclul de proiect: de la faza de achiziții publice, eligibilitatea cheltuielilor, vizibilitatea finanțării europene și până la raportare.
În deschiderea evenimentului a luat cuvântul și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, care a subliniat importanța facilitării și ușurării activităților legate de implementarea fondurilor europene, un aspect care este în mod constant promovat și de către instituția județeană.
„Aceste fonduri externe, fie ele transfrontaliere, fie finanțate prin programe operaționale regionale, vin să acopere un deficit de finanțare resimțit de autoritățile publice locale și trebuie accesate cât mai repede. Cei care au semnat contracte de finanțare trebuie să fie atenți, datorită faptului că de cele mai multe ori există întârzie­re atât în contractarea finanțării cât și în procedurile de achiziții publice și ulterior dificultăți în relațiile contractuale cu execu­tanții de lucrări și prestatorii de servicii”, a arătat șeful adminis­trației județene, Gabriel Zetea.
Obiectivul general al Programul Operațional Comun România-Ucraina este de a spori dezvol­tarea economică și de a îm­bu­nă­tăți calitatea vieții oamenilor din zona vizată de program prin investiții comune în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură și sănătate, asigurând în același timp siguranța și securitatea cetățenilor din cele două țări.
 

Mai multe informații despre Program pot fi accesate la următorul link:
http://brctsuceava.ro/

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.