• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Mai , 2024

Senatorul Sorin Vlașin: ” Tradițiile și obiceiurile fac parte din lada de zestre sufletească a noastră, a maramureșenilor”

 "Fără tradiție nu există cultură: nici omul simplu, nici geniul nu pot crea nimic fără tradiție”, spunea Vasile Pârvan.

 

Tradițiile și obiceiurile fac parte din lada de zestre sufletească a noastră, a maramureșenilor, de aceea, promovarea lor și transmiterea către tânăra generație reprezintă deopotrivă o datorie morală și una de suflet.
 
Și sunt mândru și bucuros că ne respectăm această datorie de onoare.
 
Am fost încă o dată convins de acest lucru astăzi, când am avut bucuria să fiu prezent, alături de colegii mei din PSD, la unul dintre cele mai importante evenimente care promovează, de mai bine de o jumătate de secol, obiceiurile specifice primăverii: “Tânjaua de pe Mara” sau “Tânjaua Hotenarilor”. Pe lângă sărbătorirea celui dintâi gospodar care a ieșit la arat, evenimentul a oferit un adevărat regal de muzică populară.
 
Felicitări organizatorilor și participanților, veniți în număr mare și, în special primarului Ioan Oanea, un bun gospodar, un om de mare omenie și un iubitor de tradiții și cultură, care știe să dezvolte comunitatea care l-a ales și totodată știe să păstreze acele elemente care îi dau autenticitate și valoare.
 
 
 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.