• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 24 Noiembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Octombrie , 2021

Senatorul Sorin Vlașin, interpelare pentru Ministrul Afacerilor Interne

Săptămâna trecută, senatorul Sorin Vlașin a depus o interpelare pentru Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne: ” Prin Ordinul 7778 din 14 octombrie 2021, al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a dispus instituirea carantinei zonale în municipiul Sighetu Marmației, pentru o pe­rioadă de 14 zile. În ziua emiterii ordinului, rata de incidență în acest municipiu era de 7,59 cazuri la 1000 de locuitori fiind considerată potrivit documentului ”de o gravitate maximă”.
Culmea, în baza acelorași legi, aceleași autorități decidente nu consideră ca fiind ”de o gravitate maximă” rate de infectare chiar și de două ori mai mari decât cea din municipiul Sighetu Marmației. În București, după cum știți, rata de infectare a depășit 15 la mia de locuitori, și totuși, Comitetul Națio­nal pentru Situații de Urgență a respins propunerea de carantinare a Bucureștiului, înlocuind-o cu introducerea de noi restricții și intensificarea activităților de control. De asemenea, în municipiul Cluj Napoca, rata de infectare a trecut de 11 la mia de locuitori, iar în Oradea a depășit 8.80 și totuși, se aplică doar carantina pe timp de noapte. De altfel, în județul Bihor, în 15 octombrie 2021, pentru 20 de localități cu rata de infectare de peste 7.5 la mia de locuitori s-au stabilit doar restricții de circulație pe timp de noapte.
De ce, în municipiul Sighetu Mar­mației nu au fost adoptate măsuri similare, ci s-a dispus carantinarea zonală, care afectează grav activitatea economică, mai ales din domeniul Horeca? De ce în marile orașe „economia trebuie să func­ționeze”, iar în orașele mai mici nu? Este mai periculos virusul în Maramureș, decât în București sau în Cluj?
Pe bună dreptate, cetățenii din municipiul Sighetu Marmației se simt neîndreptățiți și discriminați și se întreabă retoric dacă trebuie să ne mutăm cu toții în capitală ca să primim tratament egal în fața legii.
Domnule ministru, cetățenii din orașele și comunele mici nu sunt cetățeni „de mâna a doua”, de aceea, legea trebuie aplicată unitar, fie că este vorba de Sighetu Mar­mației, fie că este vorba de Cluj sau București. Dubla-măsură adu­ce discriminare, nedreptate și creș­te și mai mult neîncrederea românilor în autorități”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.