• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 Februarie , 2012

Semnele unui dezastru

E important sa ne aducem aminte ca acest tip de „serviciu social” are o vechime mai mica decat un veac si jumatate. Iar cei care au fost „poftiti” sa „treaca in pensie” au fost lucratorii din armata germana (ofiteri, subofiteri, maistri militari...) care depaseau... 80 de ani!!! Reactia acestora a fost extraordinara. „Cum sa ne pensionam atat de tineri?  Suntem in putere si mai putem sluji patria!”. Au fost totusi obligati sa paraseasca unitatile militare, dar li s-a permis sa foloseasca uniforma la toate manifestarile publice!… De luat aminte!

 

Multi vor zambi cand vor citi aceste randuri. Cat de repede se schimba lucrurile. De la a nu accepta sa fii trecut in catastife „inactiv”, la a fi o viata intreaga inactiv. Iar lucrul acesta se intampla dupa mai putin de un secol de experienta. In SUA au fost mai multe astfel de cazuri-limita. Iata ca a intrat in „conul de umbra” si Europa. N-am invatat nimic de la asiaticii care prefera sa munceasca toata viata, renuntand constient la pensie. Dar, mai ales   n-am invatat nimic de la sutele de milioane de europeni care au trait in secolele trecute, fara sa stie ca cineva ii va „intretine” la batranete.

 

 

P.S. Informatia aceasta e ca lumina fulgerului. Vor veni foarte repede si ploile. Iar dupa ele … inundatiile! Asa au loc dezastrele. Inclusiv cele sociale!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.