Se spune că un lider adevărat are viziune şi caracter. Primarul oraşului Târgu Lăpuş, Mitru Leşe, are, pe lângă acestea, şi experienţă, disciplină, perseverenţă şi, mai ales, spirit de echipă. Atribute care îl fac un adevărat campion al administraţiei publice locale: a atras cele mai multe fonduri din regiune şi este unul dintre cei mai activi primari din ţară. Fără exagerare, Mitru Leşe ar putea crea o adevărată şcoală de administraţie eficientă.
Dacă aduni experienţa, disciplina, perseverenţa, curajul, viziunea şi spiritul de echipă, rezultatul este un primar puternic şi un oraş cu adevărat modern şi european: Mitru Leşe şi Târgu Lăpuş.
Într-un top al celor mai performanţi aleşi locali, Leşe ar deţine la multe categorii locul I: cele mai vizionare proiecte, cele mai multe fonduri atrase, cele mai economice şi eficiente decizii, cel mai modern sistem de salubrizare, cea mai eficientă strategie de valorificare a resurselor naturale, cea mai „sudată” echipă de angajaţi şi colaboratori etc.
Primarul spune că reţeta succesului e simplă: „Dacă pui suflet, îţi doreşti şi nu condiţionezi economic participarea ta în acţiune, participarea ta în realizarea unor investiţii şi faci o prioritizare obiectivă a necesităţilor şi problemelor, rezultatele muncii se văd şi te ambiţionează”.
Una dintre priorităţile oricărei administraţii publice locale o reprezintă infrastructura şi infrastructura rutieră. Şi pentru Târgu Lăpuş acestea au fost considerate priorităţi de grad zero. Prin două surse de finanţare, respectiv programul SAMTID şi programul guvernamental aprobat prin Ordonanţa nr. 7, Primăria Târgu Lăpuş a reuşit să aducă la standarde europene reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare. Pe acest domeniu, investiţiile vor continua şi anul acesta.
La Târgu Lăpuş, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii nu s-a făcut haotic, ci logic şi durabil. Astfel, după asigurarea utilităţilor a urmat, firesc, reabilitarea infrastructurii rutiere. Astfel, s-a intervenit pe multe drumuri de interes local, care însumează în total 39 de km.
Şi la capitolul reabilitarea instituţiilor de învăţământ, Târgu Lăpuş e un oraş campion. În timp ce în alte localităţi maramureşene proiectele campusurilor şcolare stagnează şi sunt tărăgănate, proiectul campusului din Târgu Lăpuş se apropie de finalizare. Mai mult, aproape toate şcolile din oraş şi localităţile aparţinătoare au beneficiat de proiecte de modernizare, iar pentru acest lucru s-a stabilit un nou record absolut: au fost accesate toate programele de finanţare posibile în acest domeniu: Şcoala Rogoz a fost modernizată prin Phare 2004, 3 obiective de la şcoala Dămăcuşeni au fost realizate prin programul Ministerului Educaţiei şi din contribuţie proprie, prin acelaşi program a fost modernizată şi şcoala Dobric, iar prin Axa 3.4, a fost realizată reabilitarea la şcoala Inău.
Pe programul ministerial au fost modernizate şcolile Borut şi Cufoaia, prin acelaşi program a fost reabilitată şi şcoala din Răzoare, Rohia, grădiniţa din Rohia, Grupul Şcolar din Târgu Lăpuş, iar şcolile de pe strada Ştrandului şi Mihai Eminescu prin programul Phare. Şcoala de pe strada Zorilor a fost adusă la standarde europene prin programul Phare, „Împreună în viaţă şi la şcoală”. Au mai fost reabilitate şcoli prin colaborări externe cu Olanda, astfel: Şcoala din Groape, şcoala Răzoare şi grădiniţa din Târgu Lăpuş. De asemenea, primăria va beneficia de o finanţare pe Axa 3.4, proiectul fiind declarat eligibil, pentru şcoala din cătun Răzoare. Pe lângă aceste finanţări pe fonduri europene sau guvernamentale, primăria a reuşit să reabiliteze şi modernizeze în regie proprie şcolile din Stoiceni, Dumbrava, Fântânele, Boiereni.