• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Aprilie , 2012

Copiii din Dumbrăviţa au făcut o altfel de şcoală

Clopoţelul şcolilor din comuna Dumbrăviţa a sunat „altfel” în săptămâna care a trecut. În cadrul programului naţional, intitulat sugestiv „O şcoală altfel”, elevii au înlocuit orele de curs cu excursii, vizite educative şi activităţi extraşcolare. 

  

Organizat pentru prima dată în acest an, programul “Şcoala altfel” s-a desfăşurat în întreaga ţără în perioada 2-6 aprilie. Programul are ca scop implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. Astfel că, în loc de cursurile obişnuite, în săptămâna care a trecut, elevii din întreaga ţară au participat la activităţi de voluntariat, au vizitat muzee şi au mers la spectacole. Excepţie nu au făcut nici elevii şcolilor din comuna Dumbrăviţa.

 

50 dintre ei, elevi în toate satele din cadrul comunei, au avut o ocazia să petreacă o zi „altfel”. Universal Alloy Corporation Europe s-a implicat în organizarea unei vizite tematice al cărei prim popas a fost Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, una dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din judeţ.

Aici, elevii au fost invitaţi la un tur al obiectivului, în care, şefii fiecărei secţii i-au aşteptat cu informaţii interesante.

Atracţiile principale au fost „American Corner”, realizat în parteneriat cu Ambasada SUA şi cu sprijinul CJ. American Corner Baia Mare reprezintă, în primul rând, un centru de informare pentru marele public interesat de cultura şi civilizaţia americană, precum şi un punct de plecare pentru elaborarea de acţiuni comune.

 

O altă secţie de care elevii s-au arătat încântaţi a fost cea pentru copii. Ideea tematică a vizitei a fost de a cunoaşte activitatea părinţilor, aşa că, domnul Şovre, angajat UAC Europe şi tăticul unui elev de la şcoala Dumbrăviţa, şi-a prezentat locul de muncă şi le-a explicat copiilor ce face „fabrica de avioane”, prezentându-le şi un filmuleţ.

Apoi, pentru a înţelege mai bine informaţiile prezentate de domnul Şovre, elevii şi-au continuat vizita la Aeroportul Internaţional Baia Mare, unde au fost primiţi ca nişte pasageri adevăraţi, au fost duşi cu autobuzul spre pistă şi au putut admira de aproape un avion.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.