• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 15 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Aprilie , 2012

Tomograful lui Sabin / Ajunge?

Oare ce trebuie pentru a ne fi bine, pentru a fi fericiţi, pentru a ne bucura de NORMALITATEA atât de mult visată, dar care, cu certitudine, este definită în mod diferit de fiecare dintre noi?

Ajung banii, bogăţia? Ajung puterea, dominarea celorlalţi? Ajung tinereţea şi entuziasmul adrenalinic? Ajunge înţelepciunea părului alb? Ajunge să fii intelectual? Ajunge să fii cuminte şi cinstit, sau dimpotrivă? Ajunge limba dulce sau trebuie bocancul pe gât? Ajunge un comportament bun, un caracter adecvat şi o personalitate armonioasă care să facă faţă oricăror provocări relaţionale?

Mulţi nu mai înţeleg democraţia, aşa cum este ea practicată azi. Nu le place, vor ordine şi rigoare, chiar cu preţul violării libertăţii individuale, pentru că aşteaptă soluţiile din afară, nu sunt dispuşi să relaţioneze sincer, nu sunt dispuşi să aibă EI iniţiativa pentru că nu vor să îşi asume responsabilităţi, iar unii dintre cei ce şi le asumă nu au cheia relaţiei cauză-efect...Cred că una din probleme constă în nerespectarea ierarhiilor, fără să intru aici în speculaţii motivaţionale. Cineva mi-a revelat în urmă cu câteva zile faptul că în mintea unora, toate facultăţile sunt la fel, că nu mai contează ce diplome ai şi de unde şi cum...Asta cred că este extrem de dăunător pentru că în acest fel, cel puţin teoretic, un start în viaţă poate fi furat. Sunt convins că există persoane care urăsc cuvântul intelectual, chiar dacă nu îl leagă de o persoană anume.

Este un termen din limbajul uzual, care ar trebui redefinit după ce timp de aproape 20 de ani, cu largul concurs al unei părţi din media a fost golit de sensul său iniţial, a fost manelizat şi este folosit inclusiv în formulări peiorative. Ajunge! Facem ceva sau îl aşteptăm pe Godot?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.