• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Iulie , 2018

S.V.S.U. Groși după trei victorii – în fața unei noi provocări!

Credem că se cuvine un „LAUDATIO” cât se poate de onorant pentru grupul de tineri constituiți formal în Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Groși care, pentru prima dată în istorie, a câștigat competiția SVSU la nivel interjudețean, impunându-se în fața unor echipaje experimentate din județele Timiș, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj și Satu Mare, eveniment ce a avut loc la Timișoara, în perioada 3-5 iulie.
Echipa SVSU Groși este coordonată de către David Vasile (șef de lot, consilier local), iar pompierii voluntari sunt Florin Bîta, Mircea Boltea, Răzvan Buda, Farcaş Nelu, Filipan Nicu, Sergiu Ionuţ Herţeg, Raul Nastai, Gabriel Petrovan, Gabriel Prelucan.
 

Care este istoria acestui succes?
 

Deși în istoria acestei competiții echipajele de pompieri voluntari de la Groși au mai fost încununate de succes, obținând locuri fruntașe la competițiile zonale și județene, această generație de voluntari, închegată în urmă cu trei ani, a dovedit că se poate visa la mai mult, se poate realiza mai mult. După multă muncă, antrenamente istovitoare, organizare impecabilă a șefului de lot, s-a ajuns ca anul trecut, la competiția zonală, echipajul de la Groși să urce pe podium, chiar dacă nu pe cea mai înaltă treaptă. Anul acesta însă, la competiția zonală organizată de comuna Groși pe arena sportivă de la Satu Nou de Jos, echipajul SVSU a câștigat strâns com­petiția în fața unor echipaje puternice precum Recea și Fărcașa. Emoțiile au continuat la etapa județeană unde, în condiții meteorologice total nefavorabile (o ploaie torențială), același inimos echipaj din Groși s-a clasat pe locul I, urmând să reprezinte comuna și impli­cit județul la faza competițională interjudețeană de la Timișoara.
Între 3 și 5 iulie ne-am deplasat la Timi­șoara, pentru prima dată la acest nivel. Puțin complexați de atitudinea unor concurenți mult mai experi­mentați, vo­luntarii de la Groși au înțeles repede că au o șansă egală cu ceilalți, chiar dacă alura fizică este dezavantajoasă. Au crezut în puterea lor de concentrare și că ceea ce au realizat la antrenamente poate fi replicat pe pista stadionului „Dan Păltinișeanu”.

Au fost două zile de foc, trei probe. O probă individuală cu obstacole, o probă ştafetă şi o probă pe echipe - desfășu­rarea de luptă. Pentru prima probă, s-a calculat media celor mai buni 6 timpi din totalul de 8 concurenţi, iar aici echipajul SVSU Groși a obținut locul I. Deja, încrederea în sine crescuse și începusem să credem că într-adevăr se poate.
La proba ștafetă, fiecare lot a concurat cu câte 2 echipe a 4 oameni, evaluându-se cel mai bun timp, aici am luat locul II, după echipajul orașului Jimbolia din județul Timiș. Sfârșitul primei zile ne găsește astfel pe prima poziție în clasament, astfel încât discuțiile din grup duceau inevitabil la consolidarea poziției printr-o prestație exemplară la ultima probă, cea  a desfășurării de luptă din a doua zi.
Pentru a treia probă, a concurat fiecare lot cu un echipaj de 7 oameni care acționează împreună, iar aici, acum, deloc surprinzător, ne-am clasat pe primul loc. Trebuie să amintim faptul că pentru fiecare probă, diferența se face la secunde și sutimi de secundă.
Gustul victoriei nu poate fi descris în cuvinte, însă cei care au fost doar alături de acești tineri grozavi trebuie să continue să-i susțină, să-i încurajeze, să-i stimuleze. De la cei din admi­nistrația publică, la cei din mediul privat din Comuna Groși și nu numai.
Deși parcă nu ne vine să credem, am început pregătirile pentru participarea la faza finală a competiției, faza națională, unde sperăm că nu vom face județul de rușine, sperând din nou că această nouă generație ne va dovedi tuturor că se poate. Cu muncă, trans­pirație, determinare, se poate dovedi, din nou, că se poate!!!
 

O generație „Jos pălăria!”
 

Grupul de Pompieri Voluntari Groși este un grup de tineri constituit pe bază de voluntariat care, pe lângă activitățile spe­cifice de antrenament și acțiuni de prevenire a incendiilor, în colaborare cu administrația Comunei Groși sunt pre­zenți mereu și la acțiuni edilitare, precum cele de defrișare a vegetației de pe marginea drumurilor, ce obturează vizi­bilitatea, decolmatarea șanțurilor, acțiuni de deszăpezire, pavoazare a comunei etc. Spiritul lor civic și implicarea membrilor în aceste acțiuni gospodărești ne face să fim încrezători în această tânără generație care ne dovedește că nu a trecut degeaba prin școală, că este conștien­tă de faptul că binele comun presupune participare, implicare, muncă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.