Curs valutar
Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
S.O.S. - REȚEAUA DE CANALIZARE!
Colmatarea rețelei de canalizare cu diverse produse, care nu ar trebui să ajungă acolo, apare la blocuri în general dar şi la case, şi poate duce la refularea apei uzate în imobil.
Ploile din ultima perioadă au generat un număr crescut de intervenții la rețeaua de canalizare, care au scos la iveală mari probleme generate de utilizarea greșită a acesteia.
Imaginaţia oamenilor nu cunoaşte limite, dacă ajung să arunce în canalizare chiar şi cârpe, resturi de mâncare, medicamente, ulei de motor, coji de banane, etc. Acestea, încet și sigur conduc la înfundarea şi deteriorarea reţelei de canalizare, iar rezolvarea avariilor la canalizare necesită uneori costuri uriaşe, mai ales dacă trebuie înlocuite conductele.
Pentru a proteja reţeaua de canalizare, oamenii ar trebui să înceteze cu acest comportament de a arunca diverse lucruri în canalizare, care pun în pericol rețeaua dar şi mediul înconjurător.
Ce putem face pentru a preveni înfundarea ţevilor de scurgere la bloc?
Colmatarea conductelor de scurgere la bloc poate da mari bătăi de cap locatarilor din imobilul respectiv.În general, conductele colmatate la bucătărie sunt o problemă ce apare la un moment dat. Depozitele de grăsimi reduc capacitatea de drenaj a conductei şi asta face dificilă folosirea chiuvetei. În plus, aceste acumulări de reziduuri şi grăsimi emană un miros neplăcut, care se simte după un timp şi în bucătărie. Pentru a rezolva problema, trebuie să curăţaţi în mod frecvent conductele şi să folosiţi pentru asta soluţii speciale (agenţi care dizolvă grăsimea din conductă), sau remedii simple (oţet, bicarbonat de sodiu, apă fierbinte). Anumite soluţii chimice pot curăţa conductele şi elimina depunerile de calcar. Apa clocotită este eficientă doar dacă blocajul este nesemnificativ.
Este datoria fiecărui locatar ca la un anumit interval de timp să-şi cureţe conductele de canalizare, iar neglijarea acestora îi afectează atât pe vecini, cât şi pe el înşişi. Nu contează dacă stă la bloc sau la casă, pentru că obturarea conductelor se produce în ambele cazuri.
Atenție!
Pe cât de simplu, pe atât de periculos: firele de păr aruncate în chiuveta de la baie sau în vasul de toaletă, ce se lipesc de peretele interior al conductelor, pot crea un blocaj destul de serios!
Uleiurile alimentare uzate şi grăsimile aruncate în canalizare se depun pe conducte, iar pelicula de grăsime începe să crească, atrăgând noi resturi alimentare sau altfel de deşeuri pe care oamenii le mai aruncă la canal, iar de aici până la un blocaj nu mai este cale lungă.
Rețineți că sistemul de canalizare nu este un coş de gunoi, iar deşeurile nu dispar de la sine din sistemul de canalizare şi din viaţa noastră, ci provoacă efecte negative asupra rețelei de canalizare, stației de epurare a apelor uzate, dar și a mediului înconjurător.
Cu toţii ne dorim să avem apă cât mai bună şi canalizare de cea mai înaltă calitate, dar pentru aceasta trebuie să dăm dovadă şi de responsabilitate!
Relații suplimentare pot fi obținute la dispeceratul societății, tel. 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372/752661.