• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 1 August , 2012

Rugby de 5 stele, obiective de 5 stele, jucători de 5 stele

CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana României la rugby, începe returul în forţă şi cu forţă. Echipa este pregătită pentru meciurile dificile, pentru calificarea în play-off şi mai departe spre un nou titlu de campioni. Visul lui Călin Matei, preşedintele clubului, este trăit de jucători şi antrenori, este trăit de băimăreni.

 

Într-o atmosferă austeră, de pregătire, de prudenţă, de vară toridă, conducerea clubului de rugby s-a întâlnit cu presa băimăreană pentru a prezenta obiectivele şi transferurile făcute în perioada de pauză competiţională. CSM Ştiinţa are aceleaşi obiective:campionatul, cupa şi ce va mai fi să fie. Din acest punct de vedere, se comportă precum campionii. Obiectivul principal, câştigarea unui nou titlu, va fi greu de îndeplinit, deoarece diferenţele între primele patru echipe din campionat s-au redus semnificativ. Bucureştenii, cei de la Farul Constanţa şi echipa din Timişoara s-au săturat de dominaţia băimărenilor. Ei cred că în acest an titlul va poposi în vitrina clubului care va bate echipa din Baia Mare.

Cu siguranţă returul campionatului va fi greu pentru băimăreni. Farul a adus vreo 15 străini, timişorenii s-au întărit pe toate liniile, iar Steaua nu mai doreşte umilinţă. Mai mult, în play-off vor fi meciuri tur-retur, ceea ce va mări dificultatea, dar şi spectaculozitatea campionatului. Cel puţin aşa se vede acum.

„Vor fi meciuri grele şi fiecare punct va conta. Pentru a face faţă, am transferat şase tineri care au terminat junioratul, doi de la Metrorex şi patru de la Siromex.

Practic, avem toată linia de înaintare a Naţionalei de tineret. Ei au fost solicitaţi în mod expres de către antrenorii echipei.

Toţi au semnat pe cinci ani cu CSM Ştiinţa. Pe de altă parte, ne-am întărit linia a doua cu un jucător din Africa de Sud, Van Heerden Johannes Petrus, de 25 de ani. Are 1,96 metri şi 118 kilograme. Deja i-am găsit porecla. Îi spunem Ion!”, a spus Călin Matei.

Principala problemă a clubului este finanţarea. Conducerea a făcut referire la fondurile promise de Consiliul Local Baia Mare, dar şi la deschiderea care trebuie să existe pentru echipa campioană.

„Avem un deficit de trei miliarde de lei vechi. Nu trebuie să se uite că avem o echipă de 40 de jucători şi antrenori. Sunt şi cei noi aduşi, ei vor forma echipa de mâine. În Baia Mare nu sunt salarii foarte mari, dar dorim să dăm stabilitate echipei. Suntem o familie, dar suntem, înainte de orice, campionii României. Nici nu doresc să mai spun ce se face prin alte zone. Câţi bani se pompează pentru a împiedica CSM Ştiinţa să mai ia un titlu. Avem nevoie de sprijinul autorităţilor şi al celor care iubesc acest sport ce a dus numele Băii Mari peste tot în Europa. Să nu uităm că cinci-şase-şapte jucători sunt în Naţionala României, iar Macovei e printre căpitanii acesteia. Noi iubim performanţa, am făcut tot ce se putea face, avem nevoie de sprijin!”, a mai spus Matei.

Preşedintele a arătat că a fost terminat al doilea teren, cel pentru antrenament, că pe cel principal a început să fie pus gazonul şi mai rămâne de rezolvat tabela electronică, ce este deja, şi complicata problemă a vestiarelor.

„Cred că suntem singura echipă din România, din Europa, din lume, cred, care are între vestiare şi stadion o stradă. Va trebui să realizăm un tunel mobil, care va bloca strada pe perioada jocurilor. Ar trebui să avem vestiare şi ce trebuie lângă stadion. Cam astea ar fi problemele şi dorinţele”, a spus Matei.

Modeşti, jucătorii CSM Ştiinţa aşteaptă cu nerăbdare confruntările din teren, pentru a face ce ştiu ei mai bine, să câştige!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.