• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Octombrie , 2013

Rosal, aproape de deszăpezire

Zilele trecute, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a organizat o prezentare a maşinilor pregătite de firma Rosal pentru iarna ce va veni, maşini pentru operaţiunea de deszăpezire. Firma bucureşteană Rosal este operatorul pentru aceste activităţi de mai mulţi ani şi până în 2015. Acţiunea a avut loc într-o parcare de pe bulevardul Unirii.

 
 

La ora fixată, Rosal era cu maşinile în formaţie desfăşurată, în parcare, în aşteptare. Primarul Cătălin Cherecheş a sosit însoţit de administratorul public. În mapa de prezentare a firmei, respectiv a programului prevăzut pentru această iarnă, s-a aflat un tabel cu numărul maşinilor, mărci şi operaţiuni ce ar fi trebuit executate.

 

Cherecheş l-a luat şi a început să citească şi să identifice maşinile de pe listă. După trei poziţii, au început să lipsească maşini. Una era prezentat în mapă, alta a fost realitatea în teren.

Directorul Rosal, Bogdan Niculescu, a spus că maşinile care lipsesc sunt pe drum. Primarul băimărean a anunţat pe un ton sec că prezentarea a luat sfârşit, iar recepţia nu poate fi făcută în astfel de condiţii. El i-a reamintit că anul trecut, după acelaşi fel de prezentare, a plecat spre Cluj, la scurt timp după prezentarea făcută de acelaşi Bogdan Niculescu. „La un moment dat am intrat într-un blocaj. Nu am ştiut ce se întâmplă. Apoi, am văzut că multe din maşinile prezentate în Baia Mare au plecat spre Cluj.Eu îmi doresc ca cei care se ocupă de deszăpezire să aibă în Baia Mare, în permanenţă, maşinile necesare, cele care apar în contract, iar timpii de reacţie să fie cât mai scurţi”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

Directorul Rosal a rămas tăcut. După momentul stânjenitor pentru el, Niculescu a spus că în acest an lucrurile vor sta altfel. Că vor fi maşinile propuse, iar situaţiile de ninsori grele vor fi rezolvate cu profesionalism.

 

Dincolo de aceste declaraţii formale, primarul de Baia Mare a întrebat dacă sunt constituite stocurile de sare, de exemplu.

Răspunsul a fost năucitor. „Trebuie să primim cantitatea de sare necesară pentru o zi de intervenţie. Urmând ca să primim până la 2000 de tone în perioada următoare. Noi am plătit sarea, dar încă nu se poate livra…”, a spus Niculescu.

 
 
Fără grabă
 

După mai multe astfel de discuţii în care a fost limpede că firma Rosal nu este pregătită în totalitate să facă faţă unor situaţii de iarnă, s-a ajuns la promisiuni. Bogdan Niculescu a spus că vor avea maşinile cele mai potrivite pentru zona Baia Mare, în materie de deszăpezire. S-a fixat un nou termen pentru prezentarea maşinilor în dimineaţa zilei următoare, urmând a se face şi o simulare, dacă administraţia băimăreană ar fi dorit.Primarul Cătălin Cherecheş a vrut să lămurească şi solicitarea venită din partea Rosal, de a prelungi contractul de servicii din 2015 cu un „mandat”.

În ultima şedinţă de Consiliul Local, aleşii băimărenilor nu au fost de acord cu o prelungire, în acest moment, a contractului cu Rosal.

 

„Nu înţeleg de ce este această grabă. Să trecem peste această iarnă, să vedem cum s-a achitat firma de obligaţiile asumate şi în cursul anului viitor putem să discutăm şi acest aspect. Vreau să subliniez că nu voi fi de acord cu servicii de calitate proastă. În concluzie, nu voi fi de acord cu o prelungire a acestui contract dacă oraşul, băimărenii nu sunt respectaţi aşa cum am cerut”, a spus Cătălin Cherecheş. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.