• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 02 Decembrie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Septembrie , 2019

Românii și-au ales deja președintele: Klaus Iohannis

Toate sondajele de opinie realizate în prag de campanie electorală arată că președintele Klaus Iohannis domină de departe topul candidaților la președinție, iar liberalii continuă și ei să fie în fruntea clasamentului partidelor.
Indiferent de candidatul care ajunge în turul doi cu președintele Iohannis, actualul șef al statului este preferat de departe de către români pentru a obține un al doilea mandat prezidențial.
La acest succes al lui Klaus Iohannis în rândul românilor au contribuit desigur pozițiile sale consecvente privind stabilitatea țării, apărarea democrației și susținerea unor reforme esențiale pentru dezvoltarea României.

 

 

Apărător
al democrației
Instituțiile statului s-au aflat în ultimii ani sub asaltul PSD și ALDE, care au dorit să își subordoneze totul în țară, de la justiție, la administrație și economie. În acest scop au fost date sute de legi și ordonanțe prin care actuala putere a urmărit o politică constantă de a distruge echilibrul puterilor în stat. În fața acestui tăvălug, președintele a fost constant un apărător al drepturilor și libertăților cetățenești.
Astfel, într-un singur mandat, președintele Iohannis a sesizat CCR în 75 de situații în care deciziile Parlamentului sau ale Guvernului încălcau legea fundamentală, iar sesizările sale au fost validate în proporție de peste 70 la sută. Comparativ, Traian Băsescu a avut în 10 ani de mandate doar 32 de sesizări, iar circa 60 la sută dintre acestea au fost respinse.
Aceste cifre vorbesc de la sine des­pre efortul uriaș făcut de preșe­dintele Iohannis, în ultimii 3 ani, pentru a menține România pe drumul drept, al democrației.
De asemenea, un alt moment important al mandatului președintelui
Iohannis este convocarea Re­fe­­ren­­dumului pentru Justiție, care a obținut un vot favorabil covârșitor din partea ro­mânilor, fiind validat ulterior de către Curtea Constitu­țională.
Reforme și stabilitate economică
Pus în fața unui guvern ostil și a unui Parlament dominat de o majoritate toxică pentru țară și pentru de­mocrație, președintele Iohannis a continuat să susțină în această pe­rioadă reforme vitale pentru România și să lupte împotriva derapajelor economice ale guvernării.

În acest sens trebuie menționat pro­iectul „România Educată”, cea mai amplă consultare publică cu pro­fesioniștii din domeniu desfășurată până acum. Miza este strategia pentru educație la orizontul anului 2030. În perioada următoare vor fi integrate opiniile primite din partea societății, experților, reprezen­tan­ților din mediul politic, executiv și legislativ și vor fi lansate versiunile finale ale documentelor proiectului „România Educată”.

De asemenea, reforma sistemului electoral l-a preocupat constant pe președintele Iohannis, din dorința de a permite votul românilor din străinătate, fără cozi și alte umilințe la care au fost supuși cetățenii ro­mâni de guvernările PSD – ALDE. Acum, în baza acțiunilor preșe­dintelui, românii din diaspora
vor putea vota mai ușor, mai civilizat, așa cum merită orice cetățean european.
Președintele Iohannis a reprezentat, în toți acești ani, o garanție pentru stabilitatea investițiilor din țara noastră, investiții care asigură locuri de muncă și dezvoltare economică pentru toți românii.

Încrederea de care se bucură preșe­dintele Iohannis a oprit plecarea unor investitori importanți după gafele în serie ale actualei guver­nări, culminând cu OUG 114 care era menită să îngenuncheze mediul de afaceri, cu efecte în lanț asupra economiei.
Președintele a criticat de asemenea dur „țopăiala fiscală” și a respins promulgarea legilor care afectau economia și care au pus în pericol creșterea economică și echilibrele bugetare.

În cei cinci ani de mandat, preșe­dintele Iohannis a dovedit că are capacitatea de a uni societatea în jurul unor valori comune, prin coagularea forțelor politice interne democratice în respectarea angajamentelor pro-europene și de securitate națională transatlantice și în prin puterea dovedită de a reuni cei mai importanți lideri politici în jurul unor proiecte de interes comun pentru țara noastră.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.