• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Iunie , 2012

“România va avea, la Conferinţa Rio+20, un mandat convergent cu cel al Uniunii Europene” (Rovana Plumb)

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, va reprezenta Guvernul României la Conferinţa Rio+20, pe tema dezvoltării durabile, care va avea loc la Rio de Janeiro, în perioada 20 – 22 iunie 2012. Cu acest prilej, ministrul a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, tematica şi obiectivele conferinţei, precum şi mandatul şi contribuţia României în cadrul evenimentului.

“Mandatul României este convergent cu cel al Uniunii Europene la această conferinţă internaţională, unde vom merge alături de colegii noştri din UE, pentru a păstra poziţia Uniunii de lider de opinie în ceea ce priveşte combaterea schimbărilor climatice şi dezvoltarea economiei verzi pentru crearea de noi locuri de muncă”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

“Temele acestei reuniuni la nivel înalt sunt legate de economia verde şi eradicarea sărăciei. Reprezentanţi guvernamentali, reprezentanţi ai sectorului privat, ai societăţii civile se vor reuni pentru a discuta despre priorităţile globale în privinţa reducerii sărăciei, asigurării echităţii sociale şi protejării mediului. România va avea o intervenţie oficială pe data de 22 iunie, iar la sfârşitul discuţiilor va fi adoptat un document politic comun ce va viza dezvoltarea durabilă a omenirii în următoarele decenii”, a subliniat ministrul Rovana Plumb.

 
Pentru documentul final al Rio+20, România a avansat două propuneri: una referitoare   la civilizaţia rurală durabilă ca model viabil de comunitate durabilă, iar a doua referitoare la importanţa fundamentală a tehnologiei spaţiale în elaborarea deciziilor privind dezvoltarea durabilă la nivel global (propunere avansată de către COPUOS - Comitetul ONU privind Utilizarea Paşnică a Spaţiului Extra - Atmosferic, al cărui Preşedinte este domnul Dumitru Dorin Prunariu). Amândouă au fost agreate ca subiecte de negociere, iar cea de a doua propunere, referitoare la tehnologiile spaţiale, se regăseşte ca paragraf distinct în document.
 
Conferinţa Naţiunilor Unite privind Dezvoltarea Durabilă marchează aniversarea a 20 de ani de la Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Mediului şi Dezvoltării, desfăşurată la Rio de Janeiro în 1992, dar şi   aniversarea a 10 ani de la Summit-ul Mondial asupra Dezvoltării Durabile, care a avut loc la Johannesburg în 2002.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.