• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 31 August , 2023

Rodica Silvia Pop va primi premiul John K Yambasu Global Peace Leadership 2023

„Românii, mai sănătoși până în 2030. Proiectul de act normativ (HG) aflat zilele acestea în trans­parență decizională este menit să asigure acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă. Nota bene! Strategia de vaccinare nu impune vaccinarea obligatorie, dar dă dreptul tuturor, mai ales pacienților cu boli cronice, să se vaccineze gratuit, dacă doresc. Compensarea vaccinurilor este contrară principiului obliga­ti­vității, iar România face în acest moment acest pas important pentru adolescenți și adulți. Proiectul are ca scop atingerea beneficiilor maxime ale vaccinării în România, prin asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a popu­lației. În școli, VACCINAREA NU VA FI OBLIGATORIE! Prin ordin comun al ministrului sănă­tății și cel al educației, sunt prevăzute măsuri care trebuie luate de unitatea de învățământ în situații epidemiologice speciale (de exemplu, focar de rujeolă). În această situație, copiii nevaccinați trebuie să rămână la domiciliu, până la stingerea focarului, pentru a fi protejați împotriva bolii”, așa prezintă Ministerul Sănătății acest document care, înainte să-i facă pe români mai sănătoși, îi face mai critici.

Institutul Global Jacobs-Abbey pentru Studii de Leadership (Jagils) este mândru să anunțe că Rodi­ca Silvia Pop, un avocat distins al păcii și armoniei globale, a fost selectată drept beneficiară a prestigiosului premiu pentru anul  2023 „John K Yambasu Global Peace Leadership Award” - „Premiul mondial pentru pace John K Yambasu 2023”. Această dis­tinc­ție recunoaște eforturile sale ex­cep­ționale de a promova pacea și înțelegerea la scară internațională.
Rodica Silvia Pop este un lider vizionar provenit din România, a cărui dăruire remarcabilă pentru promovarea păcii a lăsat o amprentă de neșters atât în comunitatea sa locală, cât și pe scena globală.

O persoană umanitară (nu este doar o slujbă, este un mod de viață în folosul societății), ea și-a dedicat viața promovării dialogului, empatiei și cooperării ca pietre de temelie ale păcii durabile.
Călătoria Rodicăi către pacea globală a început cu inițiativele sale de bază din România, unde a facilitat schimburile și dialogurile interculturale, reunind indivizi din medii diverse pentru a construi punți de înțelegere. Eforturile ei neobosite au dus la stabilirea de diverse programe educaționale, ateliere și proiecte de colaborare care au avut un impact profund asupra nenumăratelor vieți.

Angajamentul Rodicăi pentru pace a depășit granițele. Ea a jucat un rol esențial în organizarea summi­tu­rilor internaționale de pace, unde lideri, activiști și savanți din întreaga lume converg pentru a face schimb de idei și strategii pentru cultivarea armoniei și rezolvarea conflictelor.
În plus, Rodica a condus numeroase inițiative umanitare în regiunile afectate de conflict, oferind ajutor și sprijin esențial comunităților vulnerabile. Abor­dă­rile ei inovatoare pentru promovarea păcii prin educație, îm­puternicire și dialog au adunat admirație și respect din partea co­le­gilor și a liderilor din toate națiunile.

Premiul John K Yambasu Global Peace Leadership 2023 va fi acordat Rodicăi Silvia Pop la o ceremonie specială care va avea loc în 11 noiembrie 2023, la Hilton Alexandria, Mark Center. Acest eveniment va face parte din Comemorarea a 5-a aniversare a Institutului Global Jacobs-Abbey pentru Studii de Leadership (Jagils), odată cu Cina anuală de Strângere de Fonduri și Gala nopții de premiere.
„Ceremonia de premiere își propu­ne nu numai să recunoască con­tri­buțiile excepționale ale Rodicăi Pop, ci și să inspire indivizi și organizații din întreaga lume să își dubleze eforturile în căutarea păcii și unității globale.

Jagils este dedicat sărbătoririi și sprijinirii indivizilor și inițiativelor care promovează pacea, justiția socială și armonia globală. Prin diversele sale programe și premii, Institutul încearcă să recunoască eforturile remarcabile în crearea schimbărilor pozitive în comunități și națiuni. Mulțumiri” - dr. Samuel Jacobs-Abbey

JAGLOBALINSTITUTE.ORG

JAGILS – Jacobs-Abbey Global Institute for Leadership Studies

Rodica Silvia Pop este președintele Fundației „Copiii pentru Copii-Copiii Păcii”

Grupul țintă al Fundației:  
Tineri din mediul urban, rural, defavorizați și cu dizabilități.
Înființată în Decembrie 1995, Fundația „Copiii pentru copii. Copiii păciiˮ și-a propus să dezvolte următoarele obiective:
Să promoveze și să apere drepturile copiilor, conform Declarației universale a drepturilor omului și Convenției pentru drepturile copiilor;
Să inițieze și să organizeze manifestări ale căror scop este apărarea drepturilor individu­ale și colective ale copiilor, protejarea acestora împotriva abuzurilor morale și fizice în familie și în societate;
Să dezvolte personalitatea copiilor pentru o manifestare liberă în viața socială;
Să promoveze spiritul de toleranță și non-violență în rândul copiilor, indiferent de naționalitate, religie sau culoare;
Să organizeze diferite activități cultural-educaționale și artistice care să conducă la acceptarea diversității culturale și etnice;
Să educe copiii de diferite vârste în spiritul res­pectului de sine, al respectului identității culturale și al protecției elementelor mediului înconjurător;
Să publice și să distribuie materiale legate de protecția copilului, chestiuni legate de viața de azi și de mâine a copiilor, într-o lume pe care o dorim una a păcii și înțelegerii între națiunile și oamenii acestei planete.
Rodica Silvia Pop, originară din Seini, doctor în Științe umaniste (este primul doctor în educație/ pedagogie muzeală), președinta Fundației Copiii pentru Copii – Copiii Păcii, vicepreședinte al Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural – ANTREC Maramureș. Este cetățean de onoare al orașelor Baia Mare, Dallas, Manila și Seini, premiată la ICOM International Committee for Education and Cultural Action CECA – 2013, Biju Patnaik International Peace Award – 2022.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.