• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 4 Martie , 2012

Roberta Anastase – primul clarvăzător al ţării

Parlamentarii Puterii, în frunte cu Roberta Anastase, au zilele acestea o nouă grijă pe cap, pe lângă multe altele la fel de importante, şi anume greva celor din opoziţie, pe care îi acuză de toate relele din lume şi pe care încearcă, prin orice metodă le convine lor, să îi aducă înapoi în Parlament, pentru a putea mima în continuare democraţia şi legalitatea.

Cu toate acestea şi în lipsa unui dialog real, Parlamentarii USL sunt decişi să continue greva parlamentară, indiferent câte bannere şi afişe vor face reprezentanţii PDL, indiferent câte indemnizaţii va tăia Roberta Anastase sau câte minciuni vor profera pe la televiziuni şi prin presă, în speranţa că vor câştiga ceva puncte electorale.
Protestul va continua până când Parlamentul va funcţiona normal, iar primul pas către normalitate este demiterea Robertei Anastase. Cât timp Roberta Anastase este preşedintele Camerei Deputaţilor, Parlamentul nu poate funcţiona democratic.
Cu toate acestea, parlamentarii USL fac munca celor de la putere, pentru că organizează consultări şi dezbateri cu asociaţii profesionale, specialişti din diverse domenii, reprezentanţi ai societăţii civile, creând o punte de comunicare acolo unde orice formă de dialog social a fost suprimată şi încercând să analizeze principalele probleme ale societăţii româneşti.
Din dorinţa de a apărea ca salvatori ai neamului, Roberta Anastase a anunţat cu surle şi trâmbiţe că va tăia indemnizaţiile parlamentarilor opoziţiei, care oricum nu au ridicat, până acum, niciun ban pe perioada grevei şi care au decis că vor dona aceşti bani către oamenii nevoiaşi sau către zonele calamitate, pe care Guvernul PDL le ignoră de săptămâni întregi. Din păcate, la fel ca la legea pensiilor, Anastase taie tot din buzunarul românilor nevoiaşi deoarece decizia reprezentanţilor USL fusese una clară, şi anume că toţi din indemnizaţii vor fi donaţi.
Acest protest parlamentar este unul legitim, şi este singura formă prin care opoziţia mai poate lupta împotriva dictaturii şi a despotismului impuse de un regim autoritar, care nu are în vedere decât propriile interese. Parlamentarii USL au fost trimişi de cetăţeni să le reprezinte interesele, iar în aceste condiţii desprinse parcă din literatura absurdului, nimic din ceea ce s-au angajat că vor face nu se mai poate realiza. Greva parlamentarilor USL este o grevă pentru recâştigarea drepturilor oamenilor care i-au trimis în Parlament!
Nelegitim este, în schimb, modul în care cei de la PDL încearcă să ducă în derizoriu un protest politic semnificativ şi modul în care ei ştiu să îşi treacă legile, furând cu neruşinare, chiar şi când îi vede o ţară întreagă. Dar cum rămâne oare cu „legitimitatea” momentului în care la votul pentru celebra Lege a Pensiilor în sală erau 80 de oameni şi s-a spus că sunt 170. Oare cei 90 număraţi fără să fie şi-au primit indemnizaţiile?!
Dar oare parlamentarii puterii care lipsesc acum, dovada cea mai bună că ei nu au majoritatea şi nu sunt în stare să se întrunească, îşi merită indemnizaţiile?!
Şi de câte ori au părăsit cei de la putere sălile de plen în sesiunea trecută pentru că nu aveau majoritatea să-şi treacă legile au făcut cerere să nu li se dea indemnizaţiile pentru şedinţele respective?!
Spre deosebire de parlametarii USL, care sunt într-un protest legitim, parlamentarii PDL chiulesc nemotivat de la şedinte şi încasează banii fără să muncească, nu îi donează şi încearcă să îi blocheze şi pe cei din opoziţie să facă asta.
Atâta timp însă cât cei de la PDL se încăpăţânează să o ţină pe Roberta Anastase în braţe, în dauna interesului naţional şi al democraţiei, parlamentarii opoziţiei vor continua protestul, pentru că nu este normal ca o instituţie prestigioasă, cum este Camera Deputaţilor, să fie condusă de o persoană care nu cunoaşte legile, regulamentul de funcţionare sau normele de bun simţ. Într-o ţară cum este România, cu instituţii fundamentale care erau respectate şi respectabile până mai acum câţiva ani, Roberta Anastase, numită parcă doar pe criteriul capacităţilor de clarviziune prin care vede voturi unde nu sunt şi parlamentarii când lipsesc, nu poate fi tolerată în postura de al treilea om în stat, iar niciun efort al opoziţiei nu este prea mic în încercarea de a restabili normalitatea şi democraţia.
 
Dragoş Titea, Secretar Departamentul de Transporturi al PSD

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.