• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Reţeaua Stănescu, legături în Maramureş

Procurorii DIICOT au luat în vizor cel mai bogat bulibaşă din Moldova. Potrivit anchetatorilor, sub coordonarea liderilor, membrii grupării s-au folosit de 26 de societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul se cifrează la peste 6 milioane de lei.

 

Se ia o „suveică” de firme. Una vinde marfă către a doua, controlată de aceiaşi oameni. Astfel, cea de-a doua firmă câştigă prin faptul că nu mai plăteşte impozit pe profit şi nici TVA către bugetul de stat, pentru că pe acesta l-ar fi achitat fictiv primei firme. Ulterior, din prima firmă, pe baza unor documente false, membrii grupării retrăgeau sumele de bani, micşorând astfel profitul firmei. O reţetă cu un prejudiciu de 6 milioane de RON. Astfel că, joia trecută, procurorii DIICOT au făcut 72 de percheziţii, dintre care 26 la sediile unor firme din Iaşi, Bucureşti, Bacău, Botoşani, Baia Mare, Vaslui şi Piteşti, fiind căutaţi membri ai clanului “Stănescu”, din judeţul Iaşi, acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală de peste şase milioane de lei.

Percheziţiile procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Iaşi - vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 40 de persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. Potrivit anchetatorilor, sub coordonarea liderilor, membrii grupării au folosit de 26 de societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale. Aceştia au creat circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. Membrii grupării ar fi încasat astfel importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari - societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii, emise de firmele controlate de către învinuiţi, au dedus TVA şi micşorat profitul şi au virat în contul societăţilor «furnizoare» peste 10.000.000 lei. Sumele de bani erau retrase din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către gruparea infracţională este de peste 6.000.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA, au precizat procurorii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.