• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Iulie , 2023

Relații bilaterale consolidate între județul Maramureș și Districtul Panevežys, cu ocazia participării la Ziua Statalității în Lituania

La invitația Districtului Pa­nevėžys, regiune înfrățită cu județul Maramureș din 2015, o delegație a Consiliului Județean Maramureș a luat parte la manifestările prilejuite de Ziua Sta­talității și Ziua Imnului Na­țional în Lituania, două momente importante în istoria și evoluția poporului lituanian.

Districtul Panevėžys a organizat ceremoniile dedicate Zilei Sta­talității în satul Upytė, situat într-un cadru natural deosebit, încărcat de tradiții și obiceiuri care dăinuie. Evenimentele au debutat cu slujba la biserică, la care au participat localnici și oficialități ale districtului, urmată de parada localnicilor îmbrăcați în costume specifice zonei și a invitaților din străinătate, care s-au deplasat pe dealul Čičinskas, având în frunte steagurile țărilor participante.

La scenă deschisă, artiști de renume au recreat și rememorat momentele istorice ale încoronării regelui Mindaugas, care a fon­dat Regatul Lituaniei creștine.
Județul Maramureș a onorat evenimentele naționale din Lituania, prin prezența consilierilor județeni Valeria Maria Brezoczki, membru în comisia de relații internaționale, și Adrian Vasile Vlad, membru în comisia pentru educație, alături de un reprezentant din cadrul aparatului de specialitate.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.