• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Iulie , 2012

Regele Cioabă susţine acţiunile primarului Cherecheş

Regele Internaţional al Romilor, Florin Cioaba, totodată preşedintele Centrului Creştin al Romilor şi prim-vicepreşedintele Organizaţiei Mondiale a Romilor, a fost ieri în Baia Mare, la invitaţia primarului Cătălin Cherecheş. Înainte de venirea sa, Cioabă şi-a trimis doi oameni de încredere care au verificat atât condiţiile de trai de pe Craica, cât şi cele din zona Cuprom, unde romilor li s-au oferit locuinţe de necesitate.

Dacă şi-ar fi trimis mai repede oamenii, Regele Cioaba nu ar fi ajuns, cu siguranţă, să facă acuzaţii negative în presă la adresa primarului. După cum a declarat chiar domnia sa, a fost dezinformat în ceea ce priveşte subiectul mutării romilor şi se bucură că a ajuns la faţa locului pentru a vedea cu ochii lui că, de fapt, primarul Cherecheş le oferă un ajutor amărâţilor care trăiau în condiţii mizere pe Craica.

Mai mult, Florin Cioabă şi-a asumat rolul de „purtător de cuvânt” şi spune că va prezenta opiniei publice situaţia reală care se găseşte în Baia Mare şi va promova situaţia de fapt, în cazul romilor din Baia Mare, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.Regele Cioabă s-a convins că primarul Cherecheş a acţionat corect în privinţa romilor de pe Craica.

Întâlnirea dintre primarul Cherecheş şi Florin Cioabă, regele internaţional al romilor, s-a finalizat cu un protocol de colaborare între Centrul Creştin al Romilor şi Primăria municipiului Baia Mare, prin care se doreşte realizarea unui model de bună practică în ceea ce priveşte problema romilor în municipiul Baia Mare.

 
„Ceea ce ochii vede, inima crede. Am venit aici să văd şi eu care este de fapt situaţia, mi-am dat seama că am fost dezinformat, atât din presă, cât şi de unele organizaţii. Mă bucur că m-a invitat domnul primar să vin în Baia Mare; unde are dreptate, voi fi acolo să-l susţin. Am văzut că nu e aşa cum au zis unii, cum am fost dezinformaţi, că oamenii au fost mutaţi fără să vrea. Uite, a trecut o lună de atunci, şi oamenii se simt bine acolo la Cuprom. O să văd şi cum stă treaba cu gardul ăla de pe Horea, că mi-au zis nişte oameni de ai mei care au fost să verifice cum stă treaba, că nu e chiar aşa cum s-a tot zis. O să îmi retrag plângerea împotriva domnului primar Cherecheş. O să îl ajut cu ce pot, să le creăm locuri de muncă oamenilor, să îi integrăm în societate” - Florin Cioabă, Regele Internaţional al Romilor.„Dintre toţi cei care au venit în Baia Mare pe problema romilor, domnul Cioabă este singurul care s-a oferit să ne ajute concret, pe termen lung. Mă bucur că a decis să vină şi să se informeze la faţa locului, să vadă exact cum trăiesc romii de pe Craica şi care sunt condiţiile pe care noi le-am oferit la Cuprom. Agreează acţiunile întreprinse de noi şi s-a oferit să se implice în demersurile noastre pe termen lung. Împreună vom face lobby să primim finanţare pentru proiectele noastre” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.