• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 14 August 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Mai , 2012

Realizările recente ale primarului Remus Cornel Şteţco

“Cea mai importantă realizare a fost noul centru civic al oraşului Borşa, constituit din sediul nou, parcul şi Biserica de Lemn. Aş continua cu modernizarea reţelei stradale şi pietonale, proiect realizat în 2010, prin fonduri nerambursabile accesate în 2010. O altă realizare importantă o constituie implementarea a 12 proiecte prin parteneriatul Primărie – Grupuri Comunitare ai Agenţiei Zonelor Miniere (AZN), dintre care aș putea menţiona:

* Cabinetul stomatologic din cartierul Rotundu

* Dispensarul medical din cartierul Repedea

* Modernizarea Grădiniţei din Cartierul Gară

* Modernizarea sălii de sport de la Şcoala Generală nr. 9

* Modernizarea bazei sportive “Stadion”, cartierul Baia Borşa

* Realizare mini teren de  fotbal în cartierul Rotundu

* Amenajare Parc Zona Centrală

* Sala de festivităţi în Cartierul Poiana

* Amenajare hală pentru brânzeturi (Piaţă)

* Reabilitare stradală şi amenajarea apărărilor de mal pe Pietroasa

Un program important la nivelul localităţii Borșa a fost programul de balastare şi reparare a străzilor din zona sub-montană, un program care se bucură de aprecierea locuitorilor din zonă şi care constituie o continuare a programului de realizare poduri şi podeţe ( peste 20) implementat în anii anteriori.

 O prioritate maximă o constituie sprijinirea învăţământului din oraşul Borşa, acordând în acest an 10 miliarde lei vechi din bugetul local, asigurând din timp lemnele şi combustibilul necesare încălzirii în perioada de iarnă.

 Totodată, s-a pus un accent deosebit pe realizarea infrastructurii la nivelul instituţiilor şcolare.

   La nivelul Creşei şi Căminului am achiziţionat două centrale pe peleţi, am reabilitat sistemul de încălzire precum şi alte lucrări de modernizare.

 Activitatea sportivă am sprijinit-o prin alocarea a 1,5 miliarde lei vechi CSO Borşa, în care avem 3 echipe de fotbal juniori, o echipă seniori, o secţie de judo şi una de schi.

 Pe linie de sănătate, pe lângă realizarea cabinetului Repedea şi a cabinetului stomatologic din Rotundu, am alocat Spitalului de Recuperare Borşa, deşi se află în subordinea Ministerului Sănătăţii şi nu a Consiliului Local, o sumă semnificativă, din care 900 de milioane lei vechi pentru dotarea cu aparatura medicală a secţiei de urgență a Spitalului Borşa.

 Activitatea culturală se realizează prin Serviciul Cultură, sprijinind activităţile celor două ansambluri care au adus premii şi au făcut cunoscut numele oraşului:

* Ansamblul Prislopul ( Instr. Prof. Lilia Şovan)

 * Ansamblul Colibri ( Instr. Coregraf Raluca Hojda)

Sprijinul este acordat şi susţinerii celor 6 mari festivaluri anuale. Totodată am pregătit proiecte pentru atragerea fondurilor europene, dintre care două proiecte sunt implementate şi la care vom începe lucrările începând cu 2012. Considerăm că  un aspect important este faptul ca toţi cei care depind de bugetul local s-au bucurat la timp de drepturile salariale.

Prin serviciul gospodăresc am realizat un salt calitativ important în ceea ce priveşte ambientul urban. Desigur, am putea aminti mai multe realizări şi sunt conştient de faptul că au mai rămas unele proiecte care aşteaptă să fie implementate, dar ţinând cont de suprafaţa extinsă a Borșei, de reţeaua stradală care reprezintă 294 de km lungime, de amplasamentul răsfirat al gospodăriilor şi de relieful montan putem admite că este probabil localitatea cel mai greu de administrat din Transilvania. În ceea ce priveşte infrastructura, consider că ultimii ani au fost de succes în ansamblu, pentru administraţia locală, reuşind într-o perioadă de criză, în care dezvoltarea economică privată este aproape inexistentă în localitate ( deci fonduri mai puţine la bugetul local) s-a reuşit realizarea de lucrări în toate cartierele oraşului Borşa şi sprijinirea tuturor categoriilor sociale” – primar Remus Cornel Şteţco.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.