• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 5 August , 2012

Reabilitarea Parcului Mara, în faza documentaţiei tehnice

 Aflat în zona centrală a municipiului Baia Mare, Parcul Mara nu se prezintă demn scopului pe care îl serveşte, fapt pentru care primarul Cătălin Cherecheş a decis că această zonă trebuie reabilitată. A fost deja pus la punct noul loc de joacă care, spre deosebire de cel vechi, este mult mai mare şi bogat în elemente moderne şi atractive pentru copiii noştri. În cel mai scurt timp se va trece şi la reabilitarea întregului parc, în acest moment proiectul aflându-se în faza documentaţiei tehnice.

 

„În cel mai scurt timp acest parc va fi o adevărată oază de verde şi de relaxare pentru cetăţeni” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 

Aleile pietonale vor fi reabilitate

 

Proiectul de reabilitare cuprinde refacerea aleilor pietonale, a zidurilor de sprijin, reamenajarea zonelor verzi, dar mai ales regândirea şi modernizarea fântânilor arteziene. Va fi reabilitat stratul de pardoseală al aleilor pietonale, care vor fi placate cu plăci din andezit şi dolomit, la fel cum se va proceda cu zidurile de sprijin.

 

“Cum se poate constata şi la faţa locului, este vitală refacerea finisajelor aleilor şi zidurilor de sprijin, care au fost începute acum 25 de ani şi continuate sporadic, însă, din păcate, unele lucrări au fost executate slab. Altele   s-au deteriorat din cauza circulaţiei mijloacelor auto de tonaj mic sau mare, pavajele de pe alei au crăpat, inclusiv suportul de fundare. Au fost deficienţe în ultimii ani şi la capitolul întreţinere. Colectarea resturilor menajere s-a realizat cu un utilaj mult prea mare pentru structura acestor alei, iar această practică a dus la crăparea suportului de beton al acestora” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 

Noile fântâni arteziene ne vor atrage cu jocurile de apă, muzică şi lumini

 

Actualele fântâni arteziene din Parcul Mara s-au demonstrat a fi, de-a lungul anilor, mai degrabă păguboase decât utile. Pierderile de apă sunt destul de mari, iar cetăţenii care se plimbă prin acest parc au arătat că sunt adesea folosite de către copiii romi pe post de piscine, fapt care a dus la dese nemulţumiri. Proiectul de reabilitare a Parcului Mara prevede nu numai repararea capitală a fântânilor actuale, printr-un alt aranjament arhitectural, format numai din jocuri de apă şi lumini acţionate electronic, ci şi recondiţionarea bazinelor şi transformarea unor zone în jardiniere de verdeaţă şi flori.

„Datorită lucrărilor de slabă calitate ale finisajelor şi instalaţiilor de la fântânile arteziene, în special placările cu marmură în zonele mai umede, acestea au cedat, s-au desprins, apoi au fost reparate şi remodelate, dar se poate vedea cu ochiul liber că nu este cea mai bună soluţie. Vor fi realizate noi instalaţii şi construcţii pentru fântânile arteziene existente, dar diferenţa va fi una de la cer la pământ. În timpul nopţii, fântânile vor fi iluminate şi băimărenii, dar şi turiştii, se vor putea bucura de un spectacol de jocuri de apă, muzică şi lumini. În cel mai scurt timp ,acest parc va fi o adevărată oază de verde şi de relaxare pentru cetăţeni” - Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

 

Parcul Mara va deveni o oază de relaxare

 

După reabilitarea întregului parc, având deja locul de joacă amenajat la standarde înalte, urmând să fie puse la punct aleile pietonale şi noile fântâni arteziene care ne vor încânta cu un spectacol de lumini şi jocuri de apă, vom putea spune că această zonă va fi o adevărată oază de relaxare pentru cei mai mici, dar şi pentru cei mari. Pentru a evita accidentările, respectiv deteriorarea aleilor după reabilitare, vor fi montaţi stâlpişori metalici, care vor împiedica pătrunderea motocicletelor, dar chiar şi a autoturismelor, în anumite zone, cum ar fi complex Perla, parcarea de la Select sau pasajul de lângă hotelul Mara.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.