• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Iulie , 2012

„Războiul” viceprimarilor

După „războiul” candidaturilor şi al fotoliilor de şefi şi directori în deconcentrate, se află în plină desfăşurare o altă luptă politică: aceea pentru funcţiile de viceprimari.

 
 

Nici nu s-a terminat bine războiul dur al negocierilor pentru candidaturi, că a început cel pentru posturile secunde: de viceprimari. Teoretic, lucrurile erau bine stabilite, prin protocol. Numai că, după alegeri, protocolul s-a modificat, iar liberalii care au obţinut mai multe posturi de viceprimari decât pesediştii au început să-şi mărească pretenţiile. Gabriel Zetea, secretarul executiv al PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, spune că: „Povestea cu viceprimarii încă nu-i finalizată în multe localităţi, chiar prea multe, aş putea spune, după părerea mea. Nu s-a respectat protocolul pentru că s-a raportat greşit USL-ul, în Maramureş, de la început, în unele localităţi. Am pornit din start cu 32 de localităţi, unde am candidat separat. Iar în unele localităţi s-au creat falii şi mai mari între organizaţiile PNL şi PSD. Bătălia la locale s-a dat exact între cele două entităţi, care trebuiau să fie organizaţii surori. Iar acum uite că au devenit organizaţii pe care cu greu le mai pui la masa discuţiilor, pentru că s-au creat foarte multe animozităţi în campania electorală. Au fost multe atacuri.

Acolo era evident că sub nicio formă nu se va putea face o înţelegere pentru a se pune un viceprimar de la celălalt partid. Aşa că trebuie să trecem peste protocol şi să-i lăsăm cum au hotărât”. Probleme există mai ales acolo unde USL a câştigat primăria, iar viceprimarul a fost ales de la PDL. Zetea lasă să se înţeleagă că astfel de cazuri vor fi tranşate la nivel de judeţ şi există posibilitatea schimbării viceprimarilor: „Câteva exemple concrete unde nu am reuşit să ne înţelegem în privinţa viceprimarilor: la Seini, la Dragomireşti, la Şomcuta Mare, Vadu Izei, Satulung, Săcel etc. Rămâne de văzut unde sunt şanse să se schimbe viceprimarii, despre asta nu pot să spun mare lucru, că depinde de succesul discuţiilor pe care le vom avea cu oamenii. Ideea este să încercăm în cât mai multe localităţi să împăcăm PSD-ul cu PNL-ul”.

 

Tot în această perioadă se tranşează în interiorul USL şi şefia deconcentratelor. Deocamdată se ştie doar că PSD va avea cu două deconcentrate mai mult decât ACD, primite datorită cedării postului de vicepreşedinte al CJ lui Emil Marinescu. Aceste două fotolii sunt la Inspectoratul Şcolar, unde funcţia îi va reveni Anei Moldovan, şi la OPC, unde va rămâne în funcţie Olivia Ardelean.

De asemenea, se vehiculează numele lui Viorel Deghid la Casa de Asigurări de Sănătate, a lui Ovidiu Ştefan la Oficiul Judeţean de Cadastru, Cornel Săvoiu la Direcţia Judeţeană de Sport şi Gabriela Hoffer la AJOFM.

Pe de altă parte, şi PSD şi PNL poartă discuţii cu primarii independenţi pentru a-i atrage în partid. Zetea spune că: „Evident că şi PNL şi PSD poartă discuţii cu primarii independenţi. Nu ne interesează să purtăm discuţii cu primarii PD-L. Le-am făcut o ofertă primarilor PD-L să intre în USL până în campania electorală. De acolo şi-au asumat coloratura politică pentru 4 ani.

Primarii independenţi pot trece în USL şi pot creşte numărul primarilor noştri. Este cazul primarului din Vişeu de Sus şi din Vadu Izei în ceea ce priveşte PSD. Primarul din Vişeu de Sus era membru PSD înainte de campania electorală, şi evident că    l-am reprimit. Aşa că este deja membru PSD.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.